TANTRA   Leave a comment


Imagine

In primul rand, tantra spune ca nici un barbat nu este doar barbat si nici o femeie nu este doar femeie; fiecare barbat este atat barbat cat si femeie si, la fel, o femeie este in acelasi timp femeie si barbat. De fapt, nimeni nu este doar Adam si nimeni nu este doar Eva: suntem Adam-Eva. Acesta este unul dintre cele mai importante principii care au fost descoperite prin introspectie.
Psihologia moderna a devenit constienta de aceasta. Dar Tantra o cunoaste si o proclama de cel putin 5.000 ani. Este una din cele mai mari descoperiri din lume pentru ca, avand aceasta intelegere, te poti orienta spre interior; altfel nu te poti orienta spre interior. De ce se indragosteste un barbat de o femeie? – pentru ca poarta in el o femeie, altfel nu s-ar indragosti. Si de ce se indragosteste de o anumita femeie? Doar sunt atatea mii de femei. Dar de ce, dintr-o data, o anumita femeie devine cea mai importanta pentru tine, ca si cum toate celelalte femei ar fi disparut si aceea ar fi unica femeie din lume. De ce? De ce te atrage un anumit barbat? De ce, de la prima vedere, ceva tresare brusc in fiinta ta? Tantra spune: fiecare barbat are si o natura feminina, fiecare femeie are si o natura masculina. Cand cineva din afara seamana cu femininul (sau masculinul) din tine te indragostesti – acesta este sensul iubirii.
Nu prea intelegi. Pur si simplu dai din umeri – spui ” asa s-a intamplat”. Dar exista un mecanism subtil. Oare de ce s-a intamplat cu o anumita femeie? De ce nu cu altele? Pentru ca imaginea ta interioara se potriveste oarecum cu femeia din exterior. Ceva se suprapune peste imaginea interioara si iti spui: „aceasta e femeia pe care o caut” sau „acesta este barbatul ideal”; acest sentiment este iubirea. Dar femeia din afara nu va fi la inaltimea asteptarilor, pentru ca nici o femeie din afara nu va intruchipa fidel femeia din tine. Poate ca ea se potriveste intr-o oarecare masura – exista o atractie, un magnetism, dar se va epuiza mai devreme sau mai tarziu. In curand vei constata ca sunt o mie si unu de lucruri care nu-ti plac la acea femeie. Va trece un timp pana sa-ti dai seama de aceste lucruri.
La inceput vei fi exaltat, entuziasmat, la inceput asemanarea te va coplesi. Dar , incet – incet, vei descoperi ca sunt o mie si unu de lucruri – detalii ale fiintei ei – care nu se potrivesc idealului tau interior, vei descoperi ca va instrainati. Da, o vei iubi in continuare, dar iubirea va fi lipsita de efervescenta, acea traire romantica va dispare. Si ea, la randul ei , va recunoaste ca o atrage ceva din tine, dar ansamblul nu o mai atrage. Din aceasta cauza fiecare sot incearca sa o schimbe pe sotia sa si fiecare sotie incearca sa isi schimbe sotul. De fapt, ce incearca ei sa faca si de ce? De ce o femeie incearca in permanenta sa-si schimbe sotul? Pentru ce? Ea s-a indragostit de acel barbat, apoi imediat a inceput sa-l modeleze. In clipa cand devine constienta de neconcordante, doreste sa le elimine. Ar dori sa alimine anumite parti din acel barbat, in asa fel incat el sa intruchipeze fidel idealul ei masculin. Si sotul incearca sa o schimbe pe ea , dar nu chiar atat de energic, nu cu atata incapatanare ca femeia, deoarece sotul oboseste foarte repede – femeia spera mai mult timp.
Femeia gandeste : ” Astazi sau maine sau poimaine – intr-o zi o sa-l transform”. Dureaza aproape 20, 25 de ani pt. a recunoaste faptul ca nu-l poti transforma pe celalalt. Cand ajunge pe la 50 de nai, femeia a trecut de menopauza si barbatul de andropauza; atunci cu adevarat imbatranesc si, incet, incet, isi dau seama ca nu s-a schimbat nimic. Au incercat din toate puterile, in toate felurile…femeia ramane aceeasi si barbatul ramane acelasi. Nici un om obisnuit nu poate transforma pe nimeni. Aceasta este o atitudine inteleapta – o intelegere superioara.
Acesta este motivul pentru care oamenii varstnici devin mai toleranti: stiu ca nu se poate face nimic. Acesta este motivul pentru care batranii au mai mult tact: stiu ca lucrurile sunt asa cum sunt. Acesta este motivul pentru care batranii devin mai ingaduitori. Tinerii sunt foarte furiosi si neingaduitori. Ei vor sa schimbe totul. Ei vor sa faca lumea asa cum si-ar dori-o ei. Ei se straduiesc cu ardoare, dar aceasta nu s-a intamplat niciodata; nu se poate intampla – nu este in firea lucrurilor.
Barbatul din afara nu il poate intruchipa fidel pe cel din interior si femeia din afara nu va putea fi niciodata identica cu cea din interior. De aceea iubirea aduce placere, dar si durere. Iubirea aduce fericire, dar si nefericire. Si nefericire este mult mai multa fericire.
Atunci ce este de facut? Ce solutie aduce tantra? Ce se poate face in aceasta situatie?
Tantra spune : Nu exista nici o posibilitate de a gasi implinirea in afara, va trebui sa va orientati spre interior. Va trebui sa va descoperiti femeia si barbatul interior. Va trebui sa stabiliti intre ei o simbioza. Aceasta este o mare realizare, singura realizare.

OSHO

Imagine

Anunțuri

Posted 18 Martie 2014 by marianzidaru in ARMONIE IN CUPLU - EL SI EA, CITATE

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Attila Ovari

Loving Life and Inspiring Others

RĂZVAN DANC

VIAȚA MĂ IUBEȘTE!

MARANXA DE

... für ein Leben in Balance

literatura e efortul inepuizabil de a transforma viaţa în ceva real

The priest: Aren't you afraid of hell? J. Kerouac: No, no. I'm more concerned with heaven.

Derivată din D.

You know my name, not my story.

Dan Talmaciu

"Onoarea mea se numeste fidelitate" H.H.

Murmur de soapte

Every Breath I Take...

Bianca D.

Aici se scrie.

Comunităţi de Prieteni: "Toţi pentru unul, unul pentru toţi"

Communities Of Friends - All For One & One For All

Laura Sararu

"Dragostea este ca un puzzle: greu de asamblat, dar minunat atunci cand toate piesele sunt asezate la locul potrivit." Steve Jobs

simis68's Blog

4 out of 5 dentists recommend this WordPress.com site

Daniellaladana's Blog

La o ceasca de cafea...

TERAPIE LOGOPEDICĂ

Acest blog este destinat parinţilor ai căror copii au dificultăţi in insuşirea pronunţiei,citirii si scrierii.Sper,de asemenea, să fie util logopezilor aflati la început de carieră,cât si tuturor celor care doresc să se informeze.

Me,Karelia

Nici un „azi” nu este prea puțin, nici un „mâine” nu este prea mult!

About life and soul

The best things that can happen to you in life are people.

Alexandru V. Dan

Proza . Fantasy . Poezie . Eseu

Din viață ca-n piață

-the funny side of stories-

NOTE FALSE

soporific pentru pian şi pisică

Suflet in lumina!

This WordPress.com site is the bee's knees

lolandas

Cerul este ecranul universului nelimitat!

I am Present

A great WordPress.com site

Reflections On Reality

Thoughts on Being Human and Living a Life of Passion, Joy, and Fun

psi-words

... loc de joacă pentru cuvânt. serios!

Nina Docea

de Mădălina Rodocea

Tainele frumusetii !

Despre noi femeile!

tamara88rodica

This WordPress.com site is the bee's knees

învaţă-mă să simt

o felie de viaţă, trecută prin filtrul peniţei

un filolog in social media

Despre social media si alte povesti ...

jurnalpentruzileleploioase

"I am the architect of my own destruction"

MARANXA

Lyrik & Philosophie

Sonia

Este sitio es la bomba

Diana Mandache's Weblog

Royal History (since 2008)

vorbepe.wordpress.com

de la lume adunate si de mine comentate

E-Motion

de Andrei Stipiuc

Adrian Niculae - 100% jurnalism

Lovesc unde doare mai tare

Legionwriter

"...The light shines in the darkness, and the darkness can never extinguish it."

corinastancu

A topnotch WordPress.com site

La capatul curcubeului

La capatul fiecarui curcubeu ne asteapta o comoara...

Nimic nou sub soare

Toate-s vechi si noua toate/ce e rau si ce e bine/ tu te-ntreaba si socoate...

Eram precisa!

"Everyone is gifted - but some never open their package"

claudia

este o prăjitură dulce-acrișoară. (r)evolution keeps going...

%d blogeri au apreciat asta: