SUNTEM FIINTE DIVINE…   2 comments


Imagine

 

 

Cu riscul de a simplifica o problema complexa, relatiile noastre se pot împarti în câteva categorii generale.

În primul rând sunt acele relatii ce implica iubire într-o asemenea masura, încât nici unul dintre parteneri nu întelege cum ar putea trai fara celalalt. Atractia fizica si mentala e atât de puternica, încât ambii parteneri au convingerea ca au fost meniti unul altuia. În al doilea rând sunt relatiile bazate pe prietenie, camaraderie si respect reciproc.

În cele din urma, avem acele asocieri bazate în mare masura pe cunostinte întâmplatoare ce ofera unele componente semnificative vietii noastre. Astfel, un suflet pereche poate lua multe forme si a întâlni oamenii ce se regasesc într-una din aceste categorii nu e un joc al hazardului.

Sufletele pereche sunt companioni desemnati atât pentru a ne ajuta pe noi, cât si pe ele însele în atingerea unor obiective comune, ce pot fi atinse gratie ajutorului reciproc acordat în diferite situatii. Din punct de vedere al prieteniilor si al iubirilor, recunoasterea identitatii spiritelor înrudite provine din constiinta noastra cea mai înalta. E o experienta minunata si misterioasa, atât din punct de vedere fizic, cât si mental.

 

Imagine

 

Legatura cu fiintele pe care le cunoastem din lumea spiritelor, sub toate felurile de deghizari fizice, poate fi armonioasa sau frustranta. Lectia pe care trebuie sa o învatam din relatiile umane este de a-i accepta pe oameni asa cum sunt, fara a astepta ca fericirea noastra sa fie total dependenta de unul sau de altul.

Oricare ar fi împrejurarile, relatiile dintre oameni constituie cea mai importanta parte a vietii noastre.

Sa fie coincidenta, deja vu sau sincronizare perfecta când, aflati la timpul si locul potrivit întâlnim pentru prima oara pe cineva ce va da un sens vietii noastre? Sa fie o amintire pe care am uitat-o – ceva familiar ce se lupta sa razbata din fundul memoriei noastre?

Sfatul pe care-l dau oamenilor cu privire la întâlnirile importante este sa nu se gândeasca la aceste evenimente prea mult. Unele dintre cele mai bune decizii vin din ceea ce numim instinct.

Urmati-va instinctele de moment. Atunci când trebuie sa se întâmple un eveniment important în viata, se si întâmpla de obicei.

Când se afla într-un trup omenesc sufletul este singur.

Izolarea relativa a sufletului pe Pamânt în timpul unei vieti fizice temporare este îngreunata la nivel constient de gândurile conform carora nu mai exista nimic dincolo de aceasta viata. Îndoielile noastre ne fac sa gasim sprijin numai în lumea fizica pe care o vedem.

Cunoasterea stiintifica potrivit careia Pamântul e doar un graunte de nisip al unei plaje galactice, din cadrul unui vast ocean al universului, nu face decât sa accentueze sentimentul propriei noastre insignifiante.

Unul din cele mai problematice aspecte cu care se confrunta toti oamenii ce vor sa creada în ceva mai înalt decât ei însisi este cauzalitatea provenita din imensa doza de negativism din aceasta lume. Exemplul principal dat în sprijinul ideilor acestora îl constituie raul.

Învatam din greseli. Absenta trasaturilor pozitive ne arata defectele fundamentale ale naturii noastre. Ceea ce nu este bun ne testeaza, altfel nu am avea nici o motivatie de a îmbunatati lumea prin noi însine si de a ne masura dezvoltarea.

Daca sufletele noastre, care merg pe planetele universului, sunt vlastarele unui suprasuflet divin – parinte, care devine mai întelept prin stradania noastra, atunci n-am putea, oare, avea un bunic înca si mai divin, care sa fie divinitatea suprema?

Conceptul conform caruia divinitatea noastra imediata înca evolueaza, asemenea noua, nu stirbeste cu nimic ideea unei surse absolute a perfectiunii care da nastere divinitatii noastre.

Sunt de parere ca o divinitate suprema, perfecta, nu ar pierde nici atotputernicia si nici controlul absolut asupra întregii creatii permitând maturizarea unui vlastar mai putin perfect.

Aspectele interventiei divine reflectate în acest univers trebuie sa ramâna realitatea noastra ultima. Daca divinitatea noastra nu este cea mai buna, din cauza folosirii suferintei ca un instrument de învatare, tot trebuie sa o acceptam ca pe cea mai buna pe care o avem si sa consideram propria noastra existenta ca un dar divin.

În mod cert, aceasta idee nu e usor de comunicat cuiva care sufera, sa zicem, de o boala incurabila.

Suferinta în viata este în mod deosebit insidioasa, pentru ca poate bloca puterea tamaduitoare a sufletului nostru, mai ales daca nu am acceptat ceea ce ni se întâmpla ca pe o încercare stabilita mai înainte. Totusi, de-a lungul vietii, karma noastra este stabilita în asa fel, încât nici o încercare sa nu fie mai grea decât putem suporta.

La un templu wat din muntii Thailandei de Nord un învatator buddhist mi-a reamintit un adevar simplu. „Viata – spunea – ne este oferita ca un mijloc al exprimarii de sine, oferindu-ne numai ceea ce cautam când ne ascultam inima”. Cea mai înalta forma a acestei expresii sunt faptele bune.

Sufletul nostru poate calatori departe de locuinta noastra permanenta, dar noi nu suntem doar turisti. Purtam responsabilitatea evolutiei unei constiinte mai înalte, atât pentru noi însine, cât si pentru altii în viata. Astfel, calatoria noastra este una colectiva.

Suntem fiinte divine, dar imperfecte, ce exista în doua lumi, materiala si spirituala.

Destinul nostru este acela de a pendula prin univers, prin spatiu si timp, învatând sa ne conducem pe noi însine si îmbogatindu-ne cunoasterea. Trebuie sa ne încredem în acest proces cu rabdare si perseverenta. Esenta noastra nu e revelata pe deplin în majoritatea gazdelor fizice, dar Sinele nu se pierde niciodata, pentru ca ramânem întotdeauna conectati cu ambele lumi.

Michael Newton

 

Imagine

2 responses to “SUNTEM FIINTE DIVINE…

Subscribe to comments with RSS.

  1. Suntem parte din Univers si scanteie divina ❤

    totulpentrusuflet

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Natura umana.

Cunoasterea vietii sub toate formele ne da puterea de a trai bine in aceasta forma a ei .

literatura e efortul inepuizabil de a transforma viaţa în ceva real

The priest: Aren't you afraid of hell? J. Kerouac: No, no. I'm more concerned with heaven.

Derivată din D.

You know my name, not my story.

Dan Talmaciu

"Onoarea mea este fidelitatea" H.H.

Murmur de soapte

Every Breath I Take...

Comunităţi de Prieteni: "Toţi pentru unul, unul pentru toţi"

Communities Of Friends - All For One & One For All

Laura Sararu

"Dragostea este ca un puzzle: greu de asamblat, dar minunat atunci cand toate piesele sunt asezate la locul potrivit." Steve Jobs

simis68's Blog

4 out of 5 dentists recommend this WordPress.com site

Daniellaladana's Blog

La o ceasca de cafea...

TERAPIE LOGOPEDICĂ

Acest blog este destinat parinţilor ai căror copii au dificultăţi in insuşirea pronunţiei,citirii si scrierii.Sper,de asemenea, să fie util logopezilor aflati la început de carieră,cât si tuturor celor care doresc să se informeze.

Me,Karelia

Nici un „azi” nu este prea puțin, nici un „mâine” nu este prea mult!

Alexandru V. Dan

Proza . Fantasy . Poezie . Eseu

Din viață ca-n piață

-the funny side of stories-

NOTE FALSE

soporific pentru pian şi pisică

Suflet in lumina!

This WordPress.com site is the bee's knees

lolandas

Cerul este ecranul universului nelimitat!

Love Geea

I am sorry, Please Forgive me, I Love You, Thank You, I Forgive Myself, Love, Geea

Reflections On Reality

Thoughts on Being Human and Living a Life of Passion, Joy, and Fun

Nina Docea

de Mădălina Rodocea

Tainele frumusetii !

Despre noi femeile!

tamara88rodica

This WordPress.com site is the bee's knees

învaţă-mă să simt

o felie de viaţă, trecută prin filtrul peniţei

jurnalpentruzileleploioase

"I am the architect of my own destruction"

MARANXA

Lyrik & Philosophie

Diana Mandache's Weblog

Royal History (since 2008)

vorbepe.wordpress.com

de la lume adunate si de mine comentate

E-Motion

de Andrei Stipiuc

Adrian Niculae - 100% jurnalism

Lovesc unde doare mai tare

Legionwriter

"...The light shines in the darkness, and the darkness can never extinguish it."

corinastancu

A topnotch WordPress.com site

La capatul curcubeului

La capatul fiecarui curcubeu ne asteapta o comoara...

Nimic nou sub soare

Toate-s vechi si noua toate/ce e rau si ce e bine/ tu te-ntreaba si socoate...

Eram precisa!

"Everyone is gifted - but some never open their package"

claudia

este o prăjitură dulce-acrișoară. (r)evolution keeps going...

Exist - Aici si Acum

Libertate , Sanatate , Bani , Iubire - Feminitate , Misiune Personala - Spiritualitate

Opus bay

Pobres putas cuando reina la Santa hipocresía.

Intre magie si vrajitorie

magie, teurgie, divinatii, potiuni, incantatii, tarot, magia cristalelor

Alexandru Chermeleu

Viziunea mea asupra omului nou este cea a rebelului in cautarea SINELUI, a fetei lui adevarate. Un om pregatit sa arunce toate mastile, toate caracterele prefabricate, toata ipocrizia, gata sa arate lumii cine este el cu adevarat. Si daca va fi iubit sau condamnat, respectat sau huiduit, incoronat sau crucificat, pentru el va fi acelasi lucru, fiindca A FI TU INSUTI este cea mare binecuvantare a EXISTENTEI. Un om adevarat, sincer, care cunoaste IUBIREA si COMPASIUNEA intelege ca oamenii sunt orbi, inconstienti cu spiritul adormit ~ OSHO (CARTEA DESPRE BARBATI)

%d blogeri au apreciat: