POARTA SPRE INALTA CONSTIINTA – Reintoarcerea ACASA   2 comments


Imagine

Fiecare dintre noi are o energie spirituala latenta in partea de jos a coloanei vertebrale. In Orient, energia este numita Kundalini. Dar, indiferent sub ce nume este cunoscuta, aceasta energie spirituala este numitorul comun al tuturor marilor religii.
Daca aceasta energie este trezita si convertita in putere interioara, incepem sa ne schimbam. Dezvoltam o intelegere a marilor adevaruri si vedem moartea nu ca un inamic, ci ca o tranzitie minora in marea schema a transformarilor. Suntem capabili sa vedem viata sufletului, partea eterna din noi.
O persoana care are trezit Kundalini vede cu regularitate universul prin viziuni si experiente spirituale “extracorporale”. O perspectiva mai cuprinzatoare a vietii eterne a sufletului ii permite acestuia sa-si evalueze semnificatia existentei fizice actuale intr-o perspective adevarata.
Aceasta intelegere reduce mult anxietatea in diferite aspecte ale vietii, pe langa eliminarea fricii de moarte ca un sfarsit la toate sau un salt in necunoscut. Construieste o pace interioara si ne inspira sa ne construim o viata plina, corecta, etica, onesta si pioasa. In acelasi timp, permite o tranzitie usoara si pasnica catre sferele vibratiei superioare cand ne eliberam de adaposturile noastre pamantesti si ne mutam in alta parte.
In scripturile marilor religii ale lumii, ca si in Societatea Teosofica, aceasta “alta parte” este impartita in sase planuri superioare care exista dincolo de planul fizic: eteric, astral, psihic(mental), spiritual, cosmic, nirvanic. Astfel cu totul sunt sapte diviziuni ale universului, incepand cu cel fizic. Cerul al saptelea din mitologia vestica isi are originile in acest concept. Personalitati din timpul nostrum precum Sri Aurobindo, Osho Rajneesh, Carl Jung, Geraldine Cummins, Gladys Osborne Leonard si Martinus de asemenea erau familiari cu cele sapte planuri.
Sufletul nostru este destinat sa treaca prin aceste lumi pentru a-si atinge telul final: contopirea cu Sufletul Divin. Aceasta uniune implica o apropiere de Dumnezeu, dar in acelasi timp o pastrare a individualitatii personale. Se crede ca celor sapte planuri ale realitatii le corespund cele sapte chakre sau centri de constiinta si energie din corpul uman, cu energia Kundalini in partea de jos. Trezirea energiei Kundalini inseamna activarea succesiva a acestor centri.
Trezirea Kundalini este adevaratul inteles al expresiei “nascut din nou” sau “trezirea prin a doua nastere”. Cum Iisus a spus, numai cel nascut a doua oara poate intra in Imparatia Cerurilor.

Imagine

 

KUNDALINI SI PORTILE RAIULUI

 

Stim ca universul este impartit in sapte dimensiuni de frecvente diferite.

Noi apartinem de cel mai grosier si solid plan fizic.

Vecinul lui este planul astral si dupa aceea se gaseste planul mental, mai subtil.

Cel mai subtil plan este planul existentei divine.

Cel mai comun, planul astral, in care calatoresti in visele pe care le ai.

De asemenea se intampla in circumstante speciale – in timpul bolii, anesteziei sau transei. Poti de asemenea sa calatoresti in dimensiunea astrala sub influenta hipnozei, dar in acest caz trebuie sa gasesti un terapeut in care sa ai incredere, caci poti sa nu-ti amintesti ulterior calatoria.
In timpul experientelor de moarte clinica, calatorii in dimensiuni subtile capata gustul vietii de dincolo. Dar aceste experiente nu sunt sub controlul tau si este posibil sa se intample o singura data.

Venim din casa noastra adevarata, din regiunea raiului a carui amintire ramane in sufletul si inima noastra si avem dorinta de a ne reintoarce acolo.

Calea autentica si permanenta de a deschide portile raiului este prin trezirea energiei Kundalini. Este metoda clasica testata in timp si dezvoltata de yoghini de-a lungul a cateva milenii si despre care este scris in scripturile stravechi, precum Vedele si Upanisadele. In toate credintele si traditiile procesul este similar, dar detaliile tehnice si numele difera.

Kundalini este energia spirituala care zace dormitand la baza maduvei spinarii. Cand se trezeste, aceasta trece prin cele sapte chakre, sau centri energetici, de-a lungul coloanei vertebrale. Aceste sapte chakre sunt in conexiune cu cele sapte dimensiuni ale Universului si, prin ele, primesti acces permanent si natural catre rai. Odata ce kundalini se trezeste si trece de chakra a treia, niciodata nu se mai intoarce complet in punctul din care a plecat. Acest proces este ireversibil si te plaseaza in mod irevocabil pe drumul catre adevarata ta casa. In inima ta este un sentiment de fericire si pace. Intrebarile tale sunt inlocuite cu cunoastere si incepi sa traiesti o viata mai implinita.

Trecerea kundalini este graduala si ai semne clare la fiecare chakra pe care aceasta o parcurge, sub forma culorilor si sunetelor. Culorile sunt cele ale curcubeului, astfel cand prima chakra se deschide vezi culoarea rosu, la a doua portocaliu si asa mai departe. Yoghinii aflati la cel mai inalt nivel vad culoarea violet. In mod similar, cand prima chakra se deschide, auzi sunetul unui tunet, cand se deschide cea de-a doua auzi sunetul marii care urla sau ragetul unui leu si asa mai departe.

Cu deschiderea fiecarei chakra are loc o transformare a personalitatii, pe masura ce kundalini trece prin ea. Cand chakra de baza se deschide, persoana va depasi inamicii eterni: lacomia, pofta trupeasca, furia, atasamentul, egoismul. Cand chakra sacrala se deschide, persoana va transcede sexul. Cu deschiderea chakrei plexului solar, persoana trece granitele dintre lumile inferioare si superioara, iar practicantul incepe sa viziteze lumile raiului in vise, viziuni si transe. Persoana incepe sa aiba un anumit control asupra evenimentelor vietii. Cand chakra centrala, a inimii, se deschide, inima se umple cu dragoste divina si ucenicul incepe sa arate dragoste neconditionata pentru toata lumea. Odata cu deschiderea chakrei de la baza gatului, persoana dobandeste libertatea din neadevar, puterea discursului si a autoexprimarii. Deschiderea centrului gatului activeaza un punct in craniu numit bindu, din care energia sacra se revarsa in organism, permitand practicantului sa se regenereze si sa se elibereze de boli. Aceia care ajung la acest nivel arata mai tineri si au un plus de farmec in personalitate. Drumul catre Imparatia Cerurilor le este acuma deschis. Cu deschiderea celei de-a sasea chakre, dintre sprancene, Eul persoanei este fragmentat in mii de bucati, persoana este martora mortii Eului intr-o forma oarecare. Dupa experienta mortii urmeaza experienta invierii, insotita de o bucurie si o beatitudine fara precedent. La acest moment, persoana poate vedea o forma indragita si adorata a lui Dumnezeu si poate trai experienta imparatiei Lui.

Deschiderea chakrei coroanei are loc in momente scurte de stralucire si trupul persoanei se deschide pentru ca sufletul sa se uneasca cu absolutul. Majoritatea practicantilor decid sa traiasca pana cand timpul care le-a fost dat sa traiasca pe pamant ia sfarsit. Ei doresc sa impartaseasca altora cunoasterea pe care au dobandit-o. Aceasta poate fi din doua motive: fie iubesc pe toata lumea in mod neconditionat si doresc sa ajute la obtinerea eliberarii, fie nu doresc sa elimine toate motivele pentru a se intoarce pe pamant in incarnarile viitoare.

(fragmente din „Kundalini-poarta catre inalta constiinta” de Ravindra Kumar si Jytte Kumar Larsen)

Imagine

 

Reclame

2 responses to “POARTA SPRE INALTA CONSTIINTA – Reintoarcerea ACASA

Subscribe to comments with RSS.

  1. Pingback: POARTA SPRE INALTA CONSTIINTA – Reintoarcerea ACASA | radupopescublog

  2. Pingback: POARTA SPRE INALTA CONSTIINTA – Reintoarcerea ACASA | Camelia's Angels

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Attila Ovari

Loving Life and Inspiring Others

RĂZVAN DANC

VIAȚA MĂ IUBEȘTE!

MARANXA DE

... für ein Leben in Balance

Natura umana.

Cunoasterea vietii sub toate formele ne da puterea de a trai bine in aceasta forma a ei .

literatura e efortul inepuizabil de a transforma viaţa în ceva real

The priest: Aren't you afraid of hell? J. Kerouac: No, no. I'm more concerned with heaven.

Derivată din D.

You know my name, not my story.

Dan Talmaciu

"Onoarea mea se numeste fidelitate" H.H.

Murmur de soapte

Every Breath I Take...

Comunităţi de Prieteni: "Toţi pentru unul, unul pentru toţi"

Communities Of Friends - All For One & One For All

Laura Sararu

"Dragostea este ca un puzzle: greu de asamblat, dar minunat atunci cand toate piesele sunt asezate la locul potrivit." Steve Jobs

simis68's Blog

4 out of 5 dentists recommend this WordPress.com site

Daniellaladana's Blog

La o ceasca de cafea...

TERAPIE LOGOPEDICĂ

Acest blog este destinat parinţilor ai căror copii au dificultăţi in insuşirea pronunţiei,citirii si scrierii.Sper,de asemenea, să fie util logopezilor aflati la început de carieră,cât si tuturor celor care doresc să se informeze.

Me,Karelia

Nici un „azi” nu este prea puțin, nici un „mâine” nu este prea mult!

About life and soul

The best things that can happen to you in life are people.

Alexandru V. Dan

Proza . Fantasy . Poezie . Eseu

Din viață ca-n piață

-the funny side of stories-

NOTE FALSE

soporific pentru pian şi pisică

Suflet in lumina!

This WordPress.com site is the bee's knees

lolandas

Cerul este ecranul universului nelimitat!

I am Present

A great WordPress.com site

Reflections On Reality

Thoughts on Being Human and Living a Life of Passion, Joy, and Fun

psi-words

... loc de joacă pentru cuvânt. serios!

Nina Docea

de Mădălina Rodocea

Tainele frumusetii !

Despre noi femeile!

tamara88rodica

This WordPress.com site is the bee's knees

învaţă-mă să simt

o felie de viaţă, trecută prin filtrul peniţei

un filolog in social media

Social media, mediere si alte povesti ...

jurnalpentruzileleploioase

"I am the architect of my own destruction"

MARANXA

Lyrik & Philosophie

Sonia

Este sitio es la bomba

Diana Mandache's Weblog

Royal History (since 2008)

vorbepe.wordpress.com

de la lume adunate si de mine comentate

E-Motion

de Andrei Stipiuc

Adrian Niculae - 100% jurnalism

Lovesc unde doare mai tare

Legionwriter

"...The light shines in the darkness, and the darkness can never extinguish it."

Literele sufletului meu

Evadare din cotidian prin scris

corinastancu

A topnotch WordPress.com site

La capatul curcubeului

La capatul fiecarui curcubeu ne asteapta o comoara...

Nimic nou sub soare

Toate-s vechi si noua toate/ce e rau si ce e bine/ tu te-ntreaba si socoate...

Eram precisa!

"Everyone is gifted - but some never open their package"

claudia

este o prăjitură dulce-acrișoară. (r)evolution keeps going...

%d blogeri au apreciat asta: