CELE 10 ” FETE ” ALE FIECAREI FEMEI   2 comments


Personalitatea unei femei este mult mai complexă decât se credea până acum, sunt de părere psihologii britanici. După cum dezvăluie cotidianul „Daily Mail”, orice femeie reprezintă un cumul de tendinţe comportamentale distincte, unele dintre acestea fiind mai vizibile şi dominându-le pe celelalte. „Fiecare femeie are o latură dominantă a personalităţii sale, care nu le exclude pe celelalte, ci doar le pasează într-un plan secundar. În personalitatea unei femei există 10 tendinţe diferite, fiecare dintre acestea făcându-se simţită într-o anumită situaţie”, afirmă Paul Zeal, specialist în psihologie comportamentală.

 

 

Imagine

 

1. Femeia de carieră
Este organizată, rece şi poate părea arogantă. Capabilă să-şi stăpânească emoţiile, o puteţi recunoaşte uşor, după privirea sa „de oţel”, atitudinea superioară şi siguranţa pe care o afişează. Dacă se vorbeşte mult despre serviciu, nu încercaţi să schimbaţi vorba sau să o întrerupeţi, căci nu veţi reuşi decât s-o enervaţi.
2. Romantica
Pare desprinsă dintr-un roman de epocă. Este veşnic în căutarea „cavalerului medieval”, care să-i schimbe radical viaţa şi să-i ofere protecţia mult visată. Cum o recunoaşteţi: are o privire visătoare, este fidelă serialelor şi filmelor de dragoste. Fraze tipice: „Îţi aduci aminte cum ne-am cunoscut”, „Spune-mi de ce te-ai îndrăgostit de mine” etc. Dacă vreţi s-o păstraţi, cumpăraţi-i flori, spuneţi-i cât de mult o iubiţi, nu uitaţi aniversările familiei.
3. Eterna mamă
Este cea mai puternică parte a unei femei, chiar dacă ea nu a devenit, biologic, mamă. Are o tendinţă permanentă de protecţie faţă de cei din jur şi, uneori, poate deveni pisăloagă insistând, de pildă, să vă luaţi umbrela, chiar dacă afară e un soare orbitor. Dacă această tendinţă devine supărătoare. „contracaraţi-o” cu tact şi multă diplomaţie: flirtraţi cu ea, apelaţi la senzualitatea sa ascunsă.
4. Fetiţa
În fiecare femeie matură există nostalgia copilăriei, manifestându-se printr-o tendinţă infantilă, nu neapărat supărătoare. Din când în când, apare la suprafaţă fetiţa neastâmpărată, care poate fi capricioasă, răutăcioasă sau veselă şi exuberantă. Cu o astfel de femeie, cea mai mare greşeală ar fi să spuneţi: „Chiar nu intenţionezi să te maturizezi?”, frază care i-ar putea crea chiar un complex de inferioritate.
5. Şefa
Evident, îi place să conducă, să controleze totul din jurul ei. Deşi voalate, afirmaţiile ei reprezintă ordine ce nu trebuie comentate. Aproape toate frazele ei încep cu: „Ar trebui să…” sau „Nu cred că e bine…” Vrea să pară amabilă şi sugerează că sfaturile ei sunt numai în folosul celorlalţi; de fapt, binele personal este adevăratul scop. N-o contraziceţi, căci nu veşi avea şanse de reuşită, arătaţi-i că sunteţi o persoană adultă, capabilă să ia decizii pentru sine.
6. Casnica
Este mereu preocupată de cămin, de redecorarea lui, de găsirea unor accesorii casnice noi sau reţete culinare. Tot ce-şi doreşte este o ambianţă familială caldă, protectoare, pentru a-şi putea construi la adăpostul acesteia, propriile fantezii. Din păcate, ele nu depăşesc spaţiul casnic. Soţia ideală pentru bărbaţii care nu-şi doresc alături o femeie sofisticată. Dacă totuşi vreţi să-i arătaţi că există alt univers, încercaţi să-i oferiţi o viaţă socială mai complexă: mergeţi în vizite, la film, la concerte, organizaţi petreceri.
7. Regina de gheaţă
Doar o străfulgerare a privirii ei poate „îngheţa” un bărbat, de la o distanţă apreciabilă. Dacă relaţia curentă nu o satisface, renunţă la bărbatul de lângă ea fără să clipească. Pentru ea, efuziunile sentimentale sau manifestările romantice reprezintă doar o pierdere de vreme. Un sfat: dacă tăcerea ei vă nelinişteşte, n-o întrebaţi: ” S-a întâmplat ceva?”, pentru că nu veţi primi vreun răspuns.
8. Petrecăreaţa
Se poartă revoltător, cel puţin în ochii unor femei de tip „casnic” sau „matern”. Adoră petrecerile, vorbeşte tare şi nu sfieşte să atace, cu entuziam, sticla de băutură. De fapt, este o atitudine care maschează un complex de inferioritate sau o timiditate excesivă. Dacă vreţi să o readuceţi cu picioarele pe pământ, adoptaţi, pe moment, acelaşi stil, parând să vă amuzaţi teribil, apoi sugeraţi-i – discret- că e timpul să mergeţi acasă. O modalitate sigură de a o pierde este să-i aruncaţi, nervos, remarci de genul: „Hai odată acasă, nu vezi că te faci de râs!” sau „Chiar vrei să dai gata toată băutura din casă?”
9. Iraţionala
Este o tendinţă care apare mai ales în cazul unui stres prelungit sau în urma unui şoc emoţional. Dacă, la bărbaţi, emoţiile şi intelectul sunt două elemente total separate, la femei ele se confundă adesea. Pentru o femeie, trecerea bruscă de la o stare la alta nu este un lucru neobişnuit, în special dacă este foarte obosită sau preocupată de ceva anume. Cum puteţi amorsa momentul, evitând o ceartă, asiguraţi-o de sentimentele dvs., oferiţi-i o seară plăcută, liniştitoare, îndemnaţi-o să se culce mai devreme. Probabil că a doua zi îşi va reveni complet.
10. Vampa
O recunoaşteţi uşor, după privirea insinuantă şi mersul lasciv, provocator. Ştie să scoată din minţi un bărbat, fără prea multe cuvinte. Pentru ea, limbajul gesturilor reprezintă totul. Orice femeie poate juca acest rol, cu condiţia să aibă încredere în feminitatea ei. Dacă alegerea ei s-a oprit asupra dvs., vă puteţi considera un bărbat fericit. Nu scăpaţi ocazia – nu veşi regreta vreodată.”

Floria O., revista „Paranormal”

Reclame

2 responses to “CELE 10 ” FETE ” ALE FIECAREI FEMEI

Subscribe to comments with RSS.

  1. Pingback: CELE 10 ” FETE ” ALE FIECAREI FEMEI | radupopescublog

  2. Pingback: CELE 10 ” FETE ” ALE FIECAREI FEMEI | Cuvinte Alese – ASiIiVro

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Attila Ovari

Loving Life and Inspiring Others

RĂZVAN DANC

VIAȚA MĂ IUBEȘTE!

MARANXA DE

... für ein Leben in Balance

Natura umana.

Cunoasterea vietii sub toate formele ne da puterea de a trai bine in aceasta forma a ei .

literatura e efortul inepuizabil de a transforma viaţa în ceva real

The priest: Aren't you afraid of hell? J. Kerouac: No, no. I'm more concerned with heaven.

Derivată din D.

You know my name, not my story.

Dan Talmaciu

"Onoarea mea se numeste fidelitate" H.H.

Murmur de soapte

Every Breath I Take...

Comunităţi de Prieteni: "Toţi pentru unul, unul pentru toţi"

Communities Of Friends - All For One & One For All

Laura Sararu

"Dragostea este ca un puzzle: greu de asamblat, dar minunat atunci cand toate piesele sunt asezate la locul potrivit." Steve Jobs

simis68's Blog

4 out of 5 dentists recommend this WordPress.com site

Daniellaladana's Blog

La o ceasca de cafea...

TERAPIE LOGOPEDICĂ

Acest blog este destinat parinţilor ai căror copii au dificultăţi in insuşirea pronunţiei,citirii si scrierii.Sper,de asemenea, să fie util logopezilor aflati la început de carieră,cât si tuturor celor care doresc să se informeze.

Me,Karelia

Nici un „azi” nu este prea puțin, nici un „mâine” nu este prea mult!

About life and soul

The best things that can happen to you in life are people.

Alexandru V. Dan

Proza . Fantasy . Poezie . Eseu

Din viață ca-n piață

-the funny side of stories-

NOTE FALSE

soporific pentru pian şi pisică

Suflet in lumina!

This WordPress.com site is the bee's knees

lolandas

Cerul este ecranul universului nelimitat!

I am Present

A great WordPress.com site

Reflections On Reality

Thoughts on Being Human and Living a Life of Passion, Joy, and Fun

psi-words

... loc de joacă pentru cuvânt. serios!

Nina Docea

de Mădălina Rodocea

Tainele frumusetii !

Despre noi femeile!

tamara88rodica

This WordPress.com site is the bee's knees

învaţă-mă să simt

o felie de viaţă, trecută prin filtrul peniţei

un filolog in social media

Social media, mediere si alte povesti ...

jurnalpentruzileleploioase

"I am the architect of my own destruction"

MARANXA

Lyrik & Philosophie

Sonia

Este sitio es la bomba

Diana Mandache's Weblog

Royal History (since 2008)

vorbepe.wordpress.com

de la lume adunate si de mine comentate

E-Motion

de Andrei Stipiuc

Adrian Niculae - 100% jurnalism

Lovesc unde doare mai tare

Legionwriter

"...The light shines in the darkness, and the darkness can never extinguish it."

corinastancu

A topnotch WordPress.com site

La capatul curcubeului

La capatul fiecarui curcubeu ne asteapta o comoara...

Nimic nou sub soare

Toate-s vechi si noua toate/ce e rau si ce e bine/ tu te-ntreaba si socoate...

Eram precisa!

"Everyone is gifted - but some never open their package"

claudia

este o prăjitură dulce-acrișoară. (r)evolution keeps going...

%d blogeri au apreciat asta: