CELE 7 CHAKRE PRINCIPALE ~ CHAKRELE SI SCHIMBUL ENERGETIC   1 comment


Cele sapte chakre principale au rolul de a asigura interconectarea celor sapte niveluri de energie, permitand trecerea acesteia de la un nivel la altul, in functie de nevoile de moment. Ele apar ca vartejuri produse de intalnirea dintre energia telurica si cea cosmic, si reprezinta, totodata, adevarate porti intre corpuri subtile si alte dimensiuni.

 

 

Imagine

1.MULADHARA– Chakra pubiana sau a radacinii, de baza in supravieturie si in situatii de urgenta. Asigura legatura cu pamantul, cu energia subtila telurica, da vitalitate, acuratete, soliditate.

Se deschide foarte mult in caz de pericol!
Glandele – suprarenale, nota – do, planete – Soare si Marte.

Rolul ei: De ea depinde dezvoltarea vointei, asigurarea autonomiei si a identitatii persoanei, exprimarea Sinelui, dorinta de a actiona, nevoia de siguranta si recunoastere. E locul acumularii reziduurilor chimice produse de emotii, de amintiri, conflicte, atitudini, credinte.

Deficiente pe plan fizic: Daca e blocata aceasta chakra, omul poate suferi de: hemoroizi, dureri de coloana si are circulatia periferica proasta, picioarele reci, anemie, deficit de fier, oboseala, tonus muscular scazut.
Emotional, daca ea functioneaza prost, are ca efecte stari de furie, complex de inferioritate, egoism, manie sau timiditate, persecutie, rusine, teama sau o stare de neatentie, un fel de a fi „aerian”, cu capul in nori..

2. SWADHISTHANA – Chakra subombilicala, situata la 2 cm sub ombilic, caracterizeaza energia instinctelor, energia subtila a apei si cele magnetice lunare. Permite sesizarea situatiilor de pericol si sensibilitatea fata de alti oameni(preluarea stariilor negative, daca este deschisa).

Determina campul de control-semnalizare (cam 2m diametru). Este responsabil de semnalizarea apropierii unei persoane fara a o vedea. Valorile lui sunt scazute in cazul unor complexe de inferioritate, fobii sau infectii. Sunt crescute valorile la persoanele care coordoneaza grupuri de persoane si poate fi folosit la cautarea persoanelor disparute.

Este sediul SINELUI, adica a tot ceea ce suntem noi cu adevarat, fie ca suntem constienti sau nu. Sinele este sediul inconstientului, al adevaratului EU, exista în el o memorie infinita, ancestrala, a fiintei de la inceputurile existentei sale pe Pamant (vieti anterioare). Aceasta memorie actioneaza asupra noastra în mod subtil si ne trimite spre actiuni ale caror motive nu le constientizam uneori cu adevarat, e sediul a ceea ce ne dorim cu adevarat, e sediul pulsiunilor, tensiunilor si dorintelor noastre.

3. MANIPURA – Chakra Plexului Solar situate intre vertebrele T12 si L1, detemina Campul de Protectie. Este chakra cea mai expusa vampirismului energetic.
Este sediul puterii spirituale, al emotiilor, al controlului starilor afective, (de aici fluturii la stomac cauzati de emotii, pe care trebuie sa stim sa-i linistim).
Este sediul de unde pornesc energiile psihice, un adevarat izvor de energie. Are legatura cu vointa, autoritatea, forta personala, autocontrolul si cu dorinta de a sti, învatarea, exprimarea ideilor.

Deficiente:
Fizic: acestea se materializeaza sub forma de indigestie, ulcer, bulimie sau anorexie, hipoglicemie, diabet, pancreatita, artrita, probleme intestinale, unele afectiuni ale pielii, alergii.
Emotional: teama, intimidare, teama de responsabilitate, neîncredere în sine si/sau în altii, dorinta exagerata de putere si autoritate, dificultate in luarea deciziilor, neatentie, lipsa de concentrare, anxietate, mentalitate rigida, falsitate.

4.ANAHATA – Chakra Inimii situate in centrul pieptului, pe linia orizontala a inimii, determina Campul de Contact Informational Teluric (aprox 3.3m), care este capacitatea de a comunica cu pamantul. Un CIT scazut arata dezechilibre metabolice, neuro-vegetative, emotionale. O valoare crescuta inseamna ca omul respectiv este plin de iubire si compasiune.
Este un punct de tranzitie între centrii inferiori si cei superiori. E chakra IUBIRII sub toate aspectele ei, localizata în dreptul sufletului.

Controleaza aspecte ce tin de iubirea divina si umana, unirea si transferul dintre ele. Aici isi au sediul compasiunea, iertarea, deschiderea, sentimentul identitatii persoanei.
In plan superior corespunde iubirii, bucuriei de a trai, stabilitatii, binecuvantarii, milei si compasiunii, accesului catre energiile superioare, spre Lumina.

5. VISUDHA – Chakra Bazei gatului se afla la baza gatului, in zona glandei tiroide, determinand Campul de Emisie (aprox 3.7 m).
E chakra COMUNICARII, a vointei de a crea, a inspiratiei si a responsabilitatii, a manifestarii propriei persoane în scopul realizarii sinelui, a dorintelor, a viselor personale. Ea formeaza legatura intre corpul fizic si corpul intelectului constient numit KA. Ea redirectioneaza energiile corpului energetic sacral catre un nivel superior, tranformandu-le în idei personale, creativitate. Ea transforma cuvantul in creatie. Are capacitatea de a tranforma vibratia în materie.

Deficiente:
Daca nu functioneaza cum trebuie efectul fizic este: suferim de afectiuni ale tiroidei, sistemului endocrin, dureri de gat, tuse, raceli, herpes, infectii virale sau bacteriene, sistem imunitar slab, inflamare ganglioni sau gingii, scolioza, laringita.

Emotional – teama de a vorbi, de a fi tu însuti, de a crea, de a-ti expune ideile si creatiile, de a comunica cu ceilalti în orice mod, suparare ascunsa, risipirea energiei creatoare, teama de esec sau de succes, depresie, timiditate, blocarea creativitatii, probleme în realizarea dorintelor si a viselor si impotenta de a te exprima sub orice aspect, de a trai asa cum in sinele tau esti cu adevarat.

In cazul vindecatorilor si telepatiilor, este un punct sensibil la atac psihic pentru ca inchiderea totala sau partiala a acestei chakre determina descifrarea eronata a informatiilor care vin pe calea perceptiei extrasenzoriale, indiferent ca este vorba de culorile aurei, telepatie sau clarviziune. Este cea mai afectata de stress.

6. AJNA – Chakra celui de-al Treilea Ochi – Ochiul lui Shiva. Determina un camp de Receptie, de circa 3.9 m. Este situata la 1 cm deasupra ochilor, intre sprancene.

Caracterizat de puterea mentala, este centrul de comanda mental, de clarviziune si telepatie. In plan spiritual superior, semnifica intelepciunea, capacitatea de autoconducere si autodeterminare, posibilitatea de conectare la Sinele interior, accessul la cunoasterea universala, realismul si dezoltarea interioara.

E chakra PUTERII SI A CONTROLULUI. Controleaza aspectul evolutiei vointei si a integrarii în grup, capacitatea de conducere, organizare, responsabilitate, charisma, atractie si dorinta. Face legatura între corpul HAIDIT, al intelectului inconstient si trupul fizic. Este centrul intelepciunii si al intuitiei, al senzatiei „eu stiu” un lucru de care nu am aflat inca prin metodele lumii fizice.

Deficiente:
Fizic: acestea pot fi: dureri de cap, defecte de vedere, ameteli, abuz de alimente sau medicamente, probleme cu sinusurile, tumori cerebrale, afectiuni oculare, surditate, încordare.
Emotional: are ca efect sentimente de superioritate, aroganta, grandoare, egoism, resentimente, lacomie, manipularea celorlalti, anxietate, confuzie mentala, lipsa capacitatii de concentrare si de a invata, lipsa întelegerii spirituale si neputintade a invata din experientele vietii, paranoia, probleme de autoevaluare.
Sediul clarviziunii si telepatiei, aceasta chakra se poate deschide accidental determinand o furtuna de ganduri si imagini.

O durere de cap poate semnifica doar inchiderea chakrei, faptul ca cineva se gandeste intens la noi (atunci campul nostru de receptie interactioneaza cu cel de emisie al respectivului). O chakra prea deschisa determina sensibilitate la niveluri astrale si la cel al gandurilor.

7. SAHASRARA – Chakra coroanei – situata in zona varfului capului, determina Campul de Contact Informational cu Universul, cu divinitatea. Caracteristicile acesteia sunt date de intelepciune, de legatura cu absolutul.

Este chakra INTUITIEI, face legatura dintre CORPUL KHU al constientului colectiv si corpul fizic. Responsabila de alinierea propriului Sine cu
SINELE SUPERIOR. Unificarea transcendentala si experimentarea divinului din noi, autoîmplinirea prin împlinirea propriilor dorinte dar si prin servirea celorlati, constient fiind ca astfel esti în slujba divinitatii.

 

 

Imagine

 

 

 

Chakrele si schimbul energetic

 

In sancrita, CHAKRA înseamna ROATA. Ele seamana de altfel cu niste mici discuri ce se rotesc, si sunt de marimea unei monede.

Sunt centri energetici ce primesc si emit energie si informatie. Sunt legate între ele, si fiecare cu intregul corp. Fac legatura între fiinta si universul în care aceasta traieste. Prin intermediul neurotransmitatorilor, ele sunt cele ce fac legatura între emotiile noastre, nervi si hormoni. Fiecarei chakre îi corespund anumite organe ale trupului si un anumit gen de emotie. Intelegerea functionarii si a rolului chakrelor ne ajuta sa prevenim bolile, dar si blocajele energetice cauzatoare de neplaceri în viata de fiecare zi. Orice boala se manifesta întai la nivelul corpului energetic si apoi în cel fizic. Boala este, de fapt, un dezechilibru energetic. Controland sfera mentala, afectiva si emotionala putem sa curatam si sa echilibram sistemul, chiar si atunci cand dezechilibrul s-a produs.

Primele dovezi stiintifice despre existenta chakrelor le-a adus dr Hiroshi Motoyama, care a inventat un instrument de masurat chakrele. Principiul se bazeaza pe capacitatea organismului de a emite fotoni, al caror numar creste odata cu concentrarea pe acel centru energetic. De asemenea, la UCLA (statele unite) au fost efectuate experimente cu ajutorul unui electromiograf ai carui electrozi au fost plasati pe piele si care a detectat semnale regulate de inalta frecventa venind din zona corespunzatoare chakrelor.

Radiestezic, cea mai simpla metoda de detectare a chakrelor este folosirea pendulului sau a ansei. Un pendul lasat liber in zona respectiva va incepe sa se miste in functie de sensul de rotatie al chakrei spre stanga sau dreapta. Metoda nu este foarte exacta, dar poate oferi informatii aspura dezechilibrelor energetice.

Sunt recunoscute ca principale sapte chakre, carora le corespund sapte campuri. Mai exista si chakre secundare la umeri, urechi, palme, talpi. Chakra 7 are o singura proiectie, orientata in sus, iar chakra 1 are o singura proiectie, orientata in jos. Chakrele 2-6 au proiectii pe ambele parti ale corpului.

Exista o stare modificata a constiintei in care se pot vizualiza (este vorba de deschiderea celui de-al Treilea Ochi, chakra 6). Au forma bioconica, cu varfurile unite pe canalul governor. In functie de cunoasterea individului, chakrele pot fi deschise, inchise, ascunse, permitand sau nu manifestarea unor capacitati psihice. Orice perturba functia normala a organismului produce depunerea energiei negative asupra chakrei, care se inchide si duce la un blocaj energetic.

Exista trei canale principale, care unesc chakrele. Unul in spatele coloanei, unul in interiorul ei si unul in fata coloanei.
Chakrele talpilor au scopul de a mentine legatura omului cu pamantul, participa la echilibrarea energiei cosmic(Chi-ul usor, alb, al ingerilor) cu cea telurica (Chi-ul greu, negru, al demonilor). Inchiderea lor determina racirea picioarelor, senzatia de greutate, chiar de durere, sentimente de debusolare si nesiguranta.

Cele sapte chakre principale au rolul de a asigura interconectarea celor sapte niveluri de energie permitand trecerea acesteia de la un nivel la altul in functie de nevoile de moment. Ele apar ca vartejuri produse de intalnirea dintre energia telurica si cea cosmic, si reprezinta totodata adevarate porti intre corpuri subtile si alte dimensiuni.

Alexandru Coseru

sursa : astrocafe.ro

One response to “CELE 7 CHAKRE PRINCIPALE ~ CHAKRELE SI SCHIMBUL ENERGETIC

Subscribe to comments with RSS.

  1. Pingback: CELE 7 CHAKRE PRINCIPALE ~ CHAKRELE SI SCHIMBUL ENERGETIC | radupopescublog

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Natura umana.

Cunoasterea vietii sub toate formele ne da puterea de a trai bine in aceasta forma a ei .

literatura e efortul inepuizabil de a transforma viaţa în ceva real

The priest: Aren't you afraid of hell? J. Kerouac: No, no. I'm more concerned with heaven.

Derivată din D.

You know my name, not my story.

Dan Talmaciu

"Onoarea mea este fidelitatea" H.H.

Murmur de soapte

Every Breath I Take...

Comunităţi de Prieteni: "Toţi pentru unul, unul pentru toţi"

Communities Of Friends - All For One & One For All

Laura Dobrescu

"Dragostea este ca un puzzle: greu de asamblat, dar minunat atunci cand toate piesele sunt asezate la locul potrivit." Steve Jobs

simis68's Blog

4 out of 5 dentists recommend this WordPress.com site

Daniellaladana's Blog

La o ceasca de cafea...

Me,Karelia

Nici un „azi” nu este prea puțin, nici un „mâine” nu este prea mult!

Alexandru V. Dan

Proza . Fantasy . Poezie . Eseu

Poveștile Fabiolei

-the funny side of stories-

NOTE FALSE

soporific pentru pian şi pisică

Suflet in lumina!

This WordPress.com site is the bee's knees

lolandas

Cerul este ecranul universului nelimitat!

Reflections On Reality

Thoughts on Being Human and Living a Life of Passion, Joy, and Fun

Nina Docea

de Mădălina Rodocea

Tainele frumusetii !

Despre noi femeile!

tamara88rodica

This WordPress.com site is the bee's knees

învaţă-mă să simt

o felie de viaţă, trecută prin filtrul peniţei

jurnalpentruzileleploioase

"I am the architect of my own destruction"

MARANXA

Lyrik & Philosophie

Diana Mandache's Weblog

Royal History (since 2008)

vorbepe.wordpress.com

de la lume adunate si de mine comentate

E-Motion

de Andrei Stipiuc

Adrian Niculae - 100% jurnalism

Lovesc unde doare mai tare

Legionwriter

"...The light shines in the darkness, and the darkness can never extinguish it."

corinastancu

A topnotch WordPress.com site

La capatul curcubeului

La capatul fiecarui curcubeu ne asteapta o comoara...

Nimic nou sub soare

Toate-s vechi si noua toate/ce e rau si ce e bine/ tu te-ntreaba si socoate...

Eram precisa!

"Everyone is gifted - but some never open their package"

claudia

este o prăjitură dulce-acrișoară. (r)evolution keeps going...

Exist - Aici si Acum

Libertate , Sanatate , Bani , Iubire - Feminitate , Misiune Personala - Spiritualitate

Opus bay

Pobres putas cuando reina la Santa hipocresía.

Intre magie si vrajitorie

magie, teurgie, divinatii, potiuni, incantatii, tarot, magia cristalelor

Alexandru Chermeleu

Viziunea mea asupra omului nou este cea a rebelului in cautarea SINELUI, a fetei lui adevarate. Un om pregatit sa arunce toate mastile, toate caracterele prefabricate, toata ipocrizia, gata sa arate lumii cine este el cu adevarat. Si daca va fi iubit sau condamnat, respectat sau huiduit, incoronat sau crucificat, pentru el va fi acelasi lucru, fiindca A FI TU INSUTI este cea mare binecuvantare a EXISTENTEI. Un om adevarat, sincer, care cunoaste IUBIREA si COMPASIUNEA intelege ca oamenii sunt orbi, inconstienti cu spiritul adormit ~ OSHO (CARTEA DESPRE BARBATI)

Blog neinspirațional

...despre lupta cu morile de vânt

MariaBarbu Blog - IDEAL şi CREAŢIE

Despre Adevar si Realitate, despre Ideal si Creatie

Georgiana Iuliana Dinu (Pui mic)

Din suflet pentru suflet!

%d blogeri au apreciat: