SWADHISTHANA CHAKRA ( a doua chakra ) – RESPECTATI-VA UNII PE ALTII   1 comment


Imagine

 

Persoanele influenţate predominant de Swadhisthana Chakra sunt puternic impresionabile; ele posedă o imaginaţie activă şi fertilă, precum şi aptitudinea de verbalizare a percepţiilor, ceea ce le face excelente în profesiile de îndrumare şi vindecare.

Ideea forţă corespunzătoare celei de-a doua chakra este: „respectaţi-vă unii pe alţii”. Ea se aplică tuturor interacţiunilor dintre noi şi orice formă de viaţă. Din punct de vedere spiritual, fiecare relaţie pe care o dezvoltăm, de la cea mai formală la cea mai intimă, are menirea de a ne ajuta să devenim mai conştienţi, să evoluăm spiritual.

Energiile specifice celei de a doua chakra simbolizează în plan fizic toate relaţiile noastre înţelese ca fiind în esenţă mesageri spirituali. Prin intermediul acestor interacţiuni descoperim, ca într-o oglindă, propriile noastre calităţi şi defecte şi avem astfel şansa de a amplifica în noi ceea ce este bine şi a îndrepta ceea ce este rău.

Energia specifică a primei chakra, reprezentată de mentalitatea de grup, se divide în polarităţi la nivelul celui de-al doilea centru. Apare polarizarea de genul: feminin-masculin, bărbat-femeie. A înţelege cu adevărat ce presupune această polaritate înseamnă a înţelege mesajul transmis de acest al doilea nivel. Existenţa energiilor duale ne asigură că suntem atraşi în anumite relaţii în ultimă instanţă pentru a ne cunoaşte tot pe noi înşine.

Contrariile se atrag – aceasta este o lege binecunoscută şi tocmai această lege face ca noi să asimilăm de la fiinţele cu care ne aflăm într-o relaţie (de orice fel) calităţi specifice lor, dar complementare nouă.

Provocarea celei de-a doua chakra este aceea de a învăţa să interacţionăm în mod conştient cu ceilalţi, această interacţiune reprezentând pentru noi un mare sprijin în dezvoltarea noastră spirituală.

Depăşind pragul alegerilor de grup, ca fiind în legătură cu primul centru de forţă, trebuie acum să învăţăm să facem alegeri între modele pozitive şi negative. Alegerea în sine este un proces de creaţie. La acest nivel, creativitatea este o formă de evoluţie. Energia creatoare trebuie lăsată să se manifeste din plin aici, deoarece ea ne scoate cu uşurinţă din rutină, închistare, limitare. Una dintre lecţiile pe care trebuie să le învăţăm este că alegerea reprezintă un act creator al puterii noastre spirituale, iar responsabilitatea acţiunilor noastre ne aparţine în întregime.

 

 

Imagine

 

 

Cel de lângă tine te oglindeşte

Puterea noastră interioară nu va creşte niciodată dacă ne vom lăsa seduşi de toate tentaţiile legate de bani, modă, erotism necontrolat. Aici, un dezechilibru cunoscut este mimetismul, care este o dovadă că, deşi fiinţa a depăşit primul nivel, al desprinderii de grup, nu are încă forţa interioară de a-şi manifesta plenar individualitatea sau propriile sale însuşiri. De acest nivel ţin toate manifestările legate de modă, manevrarea banilor, afaceri mondene. Dacă dorim să deţinem controlul asupra vieţii noastre, trebuie să ne îndreptăm nu spre exterior, ci spre interior.

Suferinţele şi nemulţumirile cu care ne confruntăm nu apar datorită unor circumstanţe exterioare, sociale nefavorabile, ci datorită propriilor noastre gânduri şi atitudini. La acest nivel trebuie să învăţăm să descoperim care sunt adevăratele motivaţii interioare, profunde, care ne determină să acţionăm într-un fel sau altul. Aici, călătoria noastră spre desăvârşire presupune integrarea superioară a relaţiilor noastre. Trebuie să facem alegeri prin care să urmărim transcenderea dualismului. Atâta timp cât ne focalizăm în a controla alte persoane, noi continuăm să menţinem conflicte cu noi înşine. Văzându-ne pe noi şi pe ceilalţi într-o uniune profundă, aceasta ne va ajuta să ne formăm o cu totul altă idee despre viaţă.

O altă caracteristică a acestui centru de forţă este exprimată în nevoia de a avea o familie. Spre deosebire de primul centru de forţă, unde primordială era lupta pentru supravieţuire a individului şi a grupului, aici accentul se pune pe perpetuarea speciei. La acest nivel apare dorinţa sexuală creatoare. Aici sexualitatea este un mod de exprimare, care arată o uşurinţă de a relaţiona cu fiinţele din jurul nostru. Cu cât atitudinea noastră faţă de aspectele sexualităţii este mai lipsită de prejudecăţi, mai profundă, mai deschisă, cu atât posibilitatea de a evolua spiritual este mai mare. Controlul energiei sexuale se impune la acest nivel, pentru a putea merge mai departe. Pentru a înţelege cât mai bine ce înseamnă a controla energia sexuală vă oferim în continuare definiţiile termenilor de transmutare şi sublimare, orgasm şi continenţă sexuală.

„Cel care se concentrează intens şi meditează profund asupra lui swadhisthana chakra şi asupra energiilor sale ascunse corespondente nu se mai teme deloc de apă. El obţine mari puteri psihice, imaginaţie creatoare genială, cunoaştere intuitivă şi se bucură de o stăpânire perfectă a funcţiei sexuale şi a simţurilor. De asemenea, el cunoaşte cu uşurinţă lumile sublime astrale. Pasiunea înlănţuitoare, mânia, ataşamentul, orgoliul, gelozia şi alte impurităţi psihice sunt uşor şi complet eliminate de el. Fiinţa în cauză îşi regenerează corpul fizic, rămâne tânăr şi ajunge să cucerească moartea.” – Swami Shivananda

Swadhisthana Chakra: cuvinte cheie

Transmutaţie – transformare sau schimbare însoţită de o declanşare uriaşă de energie, a unui element chimic în altul printr-o nouă grupare a elementelor constitutive în atomi, obţinută prin dezintegrarea radioactivă naturală sau prin reacţii nucleare posibile în anumite condiţii chiar şi în sfera biologicului la temperaturi slabe. Transmutaţiile biologice la energie slabă reprezintă o realitate uluitoare. În fiinţa umană, procesele de transmutaţii atomice la energii slabe se produc în mod continuu, mai mult sau mai puţin intens în cadrul metabolismului, al proceselor sexuale, al stărilor afective, al activităţii mentale, al experienţelor spirituale.

Sublimare – în lumina experienţei milenare a Orientului cu privire la eros şi sexualitate, prin controlul conştient al funcţiilor sexuale în fiinţa umană se declanşează reacţii de transmutaţie biologică care fac să apară gradat o energie lăuntrică biomagnetică uriaşă. Procesul ulterior de deplasare interioară şi modificare a acestor energii rezultante, din punctul de vedere al frecvenţei lor caracteristice, pe măsură ce străbat nivelele fiinţei umane, provocând la fiecare asemenea nivel efecte specifice pregnant conştientizabile şi remanente în timp, este definit în yoga drept sublimare. Fiind un proces care se angrenează ulterior, după fenomenul de transmutaţie, sublimarea se diferenţiază prin faptul că permite redirecţionarea în sensul unei veritabile reacumulări a energiilor pulsionale în alte planuri lăuntrice ale microcosmosului fiinţei umane. Printre toate celelalte efecte, sublimarea pozitivă, benefică, permite ajustarea socială şi dezvoltarea echilibrată, accelerată a personalităţii.

Orgasm  –  provine din grecescul „orgao” care înseamnă „a fi plin de încântare şi pasiune”. Satisfacerea erotică şi orgasmul presupun fenomene fiziologice în care componentele sexuale substanţiale, atât ale femeii cât şi ale bărbatului intră într-o stare inefabilă de efervescenţă şi alimentează ca un „combustibil” trezirea şi amplificarea stărilor resimţite, culminând cu starea maximă care este ORGASMUL. În momentul orgasmului cu descărcare însă fenomenele care se declanşează conex cu orgasmul fac să fie expulzată o cantitate uriaşă de fluide şi componente substanţiale care vor produce o stare de somnolenţă, senzaţie de diminuare şi chiar vlăguire, în cazul repetării acestui proces conducând la scăderea lăuntrică a stării plenare care era resimţită la începutul trăirii amoroase. Dar dacă această descărcare fiziologică este controlată şi suspendată nedefinit, componentele sexuale vor fi transmutate în energie, şi astfel se va produce în universul lăuntric al fiecărei fiinţe o gamă vastă de fenomene şi procese, graţie sublimării care se va angrena ulterior (sau chiar în timpul trăirii amoroase plenare).

Continenţă sexuală – înfrânare, reţinere, control deplin conştient al funcţiei sexuale  atât de către bărbat cât şi de către femeie, implicând contactul sexual cu atingerea unui număr nelimitat de orgasme de către cei doi (la unison sau separat), dar care nu se finalizează prin ejaculare la bărbat şi nici prin descărcarea explozivă la femeie. Acest mod superior de a trăi actul sexual fără epuizare, permite transmutarea biologică a potenţialului sexual, creator, în forme superioare de energie vitală, psihică, mentală, spirituală, datorită unor procese inefabile de sublimare lăuntrică.

 

Imagine

 

One response to “SWADHISTHANA CHAKRA ( a doua chakra ) – RESPECTATI-VA UNII PE ALTII

Subscribe to comments with RSS.

  1. Pingback: SWADHISTHANA CHAKRA ( a doua chakra ) – RESPECTATI-VA UNII PE ALTII | radupopescublog

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Natura umana.

Cunoasterea vietii sub toate formele ne da puterea de a trai bine in aceasta forma a ei .

literatura e efortul inepuizabil de a transforma viaţa în ceva real

The priest: Aren't you afraid of hell? J. Kerouac: No, no. I'm more concerned with heaven.

Derivată din D.

You know my name, not my story.

Dan Talmaciu

"Onoarea mea este fidelitatea" H.H.

Murmur de soapte

Every Breath I Take...

Comunităţi de Prieteni: "Toţi pentru unul, unul pentru toţi"

Communities Of Friends - All For One & One For All

Laura Dobrescu

"Dragostea este ca un puzzle: greu de asamblat, dar minunat atunci cand toate piesele sunt asezate la locul potrivit." Steve Jobs

simis68's Blog

4 out of 5 dentists recommend this WordPress.com site

Daniellaladana's Blog

La o ceasca de cafea...

Me,Karelia

Nici un „azi” nu este prea puțin, nici un „mâine” nu este prea mult!

Alexandru V. Dan

Proza . Fantasy . Poezie . Eseu

Poveștile Fabiolei

-the funny side of stories-

NOTE FALSE

soporific pentru pian şi pisică

Suflet in lumina!

This WordPress.com site is the bee's knees

lolandas

Cerul este ecranul universului nelimitat!

Reflections On Reality

Thoughts on Being Human and Living a Life of Passion, Joy, and Fun

Nina Docea

de Mădălina Rodocea

Tainele frumusetii !

Despre noi femeile!

tamara88rodica

This WordPress.com site is the bee's knees

învaţă-mă să simt

o felie de viaţă, trecută prin filtrul peniţei

jurnalpentruzileleploioase

"I am the architect of my own destruction"

MARANXA

Lyrik & Philosophie

Diana Mandache's Weblog

Royal History (since 2008)

vorbepe.wordpress.com

de la lume adunate si de mine comentate

E-Motion

de Andrei Stipiuc

Adrian Niculae - 100% jurnalism

Lovesc unde doare mai tare

Legionwriter

"...The light shines in the darkness, and the darkness can never extinguish it."

corinastancu

A topnotch WordPress.com site

La capatul curcubeului

La capatul fiecarui curcubeu ne asteapta o comoara...

Nimic nou sub soare

Toate-s vechi si noua toate/ce e rau si ce e bine/ tu te-ntreaba si socoate...

Eram precisa!

"Everyone is gifted - but some never open their package"

claudia

este o prăjitură dulce-acrișoară. (r)evolution keeps going...

Exist - Aici si Acum

Libertate , Sanatate , Bani , Iubire - Feminitate , Misiune Personala - Spiritualitate

Opus bay

Pobres putas cuando reina la Santa hipocresía.

Intre magie si vrajitorie

magie, teurgie, divinatii, potiuni, incantatii, tarot, magia cristalelor

Alexandru Chermeleu

Viziunea mea asupra omului nou este cea a rebelului in cautarea SINELUI, a fetei lui adevarate. Un om pregatit sa arunce toate mastile, toate caracterele prefabricate, toata ipocrizia, gata sa arate lumii cine este el cu adevarat. Si daca va fi iubit sau condamnat, respectat sau huiduit, incoronat sau crucificat, pentru el va fi acelasi lucru, fiindca A FI TU INSUTI este cea mare binecuvantare a EXISTENTEI. Un om adevarat, sincer, care cunoaste IUBIREA si COMPASIUNEA intelege ca oamenii sunt orbi, inconstienti cu spiritul adormit ~ OSHO (CARTEA DESPRE BARBATI)

Blog neinspirațional

...despre lupta cu morile de vânt

MariaBarbu Blog - IDEAL şi CREAŢIE

Despre Adevar si Realitate, despre Ideal si Creatie

Georgiana Iuliana Dinu (Pui mic)

Din suflet pentru suflet!

%d blogeri au apreciat: