Mulţi dintre noi avem tendinţa de a asocia dragostea cu un sentiment romantic, însă există mai multe tipuri de iubiri pe care le-am putea trăi de-alungul vieţii, pe lângă viziunea clasică asupra iubirii, când doi oameni se îndrăgostesc, se căsătoresc şi au copii. În cazul în care ai experimentat deja mai multe sentimente asemănătoare celui de dragoste, poate că nu ar strica să arunci un ochi pentru a afla cum deosebeşti dragostea platonică de dragostea carnală, plus încă câteva alte tipologii.
1. Dragostea neîmpărtăşită. Iubirea neimpartasita este, probabil, cel mai provocator tip de iubire, te va face sa suferi si iti va lasa urme adanci. De ce se intampla asta? Nu e vina ta, pur si simplu unii oameni nu pot sa aiba aceleasi sentimente fata de tine, ceea ce poate fi destul de dureros. Aceasta experienta te va face mai puternica si mai rezonabila, ceea ce inseamna ca vei fi mai pregatita pentru urmatoarea ta relatie. De asemenea, daca te afli intr-o astfel de relatie, in care doar tu iubesti, trebuie sa inveti sa-ti controlezi acea dorinta obsesiva de a castiga dragostea persoanei iubite, si asta pentru ca o vei indeparta si mai mult. Asadar, incearca sa controlezi problema prin a nu-ti canaliza toata energia si atentia asupra persoanei care nu-ti impartaseste sentimentele. Mergi inainte si vei fi mai aproape de fericire!
2. Dragostea platonică. Acest tip de iubire nu implica neaparat existenta sentimentului de iubire sau a atractiei fizice fata de persoana in cauza. Spre exemplu, iubirea platonica poate interveni intre doi prieteni si este cel mai des intalnit tip de dragoste, avand in vedere ca interactionezi zilnic cu mai multi oameni. Dragostea platonica poate fi simtita pentru o persoana care te inspira, care te bucura sau care iti indreapta atentia spre lucruri spirituale.
3. Dragostea de sine. Te consideri o persoana placuta si atragatoare? In caz ca raspunsul este nu, inseamna ca ai ceva „de lucrat” la capitolul stima de sine. De ce spunem asta? In primul rand, trebuie sa inveti sa te iubesti pe tine insati pentru a putea iubi si a fi iubita, la randul tau. De exemplu, o persoana puternica, increzatoare va atrage cu siguranta mai multi potentiali parteneri decat o persoana lipsita de incredere. Daca inca eziti, alcatuieste o lista cu calitatile si defectele tale. In final vei constata ca esti o persoana minunata, care merita sa primeasca iubire, nu numai sa ofere. Extra-tip: nu-ti fie teama sa fii egoista din cand in cand!
4. Dragostea carnală. Impropriu numită „dragoste”, se naşte şi e alimentată de fantezii şi de dorinţa fuziunii corporale. Acest tip de „iubire” se bazeaza strict pe atractie fizica si nu pe sentimente. In general, persoanele care agreaza o astfel de relatie sunt interesate de sex si nu de conversatii, prefera sa pastreze relatia la nivel de fantezie si evita orice fel de discutie legata de propriile sentimente si trairi.
5. Dragostea pură. Este genul de iubire pe care o intalnesti in filme si dupa care ai tanjit intotdeauna. Acest sentiment puternic denumit „iubire” te face sa adori sufletul, corpul si spiritul celui iubit. De obicei, acest tip de iubire este asociat cu pierderea controlului si o explozie emotionala din partea ambilor parteneri.
6. Dragostea adolescentină. Cu totii am experimentat acest gen de iubire in copilarie sau adolescenta. Este iubirea „inocenta” pe care o traim in clasa intai cu colegul de banca sau odata cu primul sarut de la 14 ani.
7. Dragostea imposibilă. Ai fost vreodata indragostita de Brad Pitt sau de solistul trupei preferate? Suntem aproape siguri ca ne-am confruntat cu totii cu o astfel de iubire „fantastica”. In marea majoritate a cazurilor, acest tip de iubire ramane la stadiul de fantezie.
Aşadar, voi ce tipuri de iubiri aţi experimentat de-alungul vieţii? Pe care aţi trăit-o cel mai intens?
sursa : http://www.one.ro
eu nu m-aş grăbi niciodată să spun da…
🙂
Pingback: 7 TIPURI DE A IUBI PE CARE TREBUIE SA LE INCERCI INAINTE SA SPUI ” DA “ | radupopescublog