SPIRITELE NATURII   1 comment


Fairy_Godmother_by_tytaniafairy

 

 

Elfi, Gnomi, Silfe,Salamandre si alte spirite tainice ale naturii.Ce este viata?Viata este mult mai frumoasa, mai plina de incantare, mai bogata in iubire si intelepciune decat putem crede si imagina. Mintea noastra, mai degraba rationala decat intuitiva, a uitat sa inteleaga graiul fermecator al Pomilor, Pasarilor, Fluturilor, Pajistilor pline de iarba si flori. Nu mai credem in existenta Zanelor, Spiritelor Padurilor, a Elfilor jucausi sau al Ondinelor nemaipomenit de frumoase. Ni se pare ca suntem sigurele Fiinte inteligente de pe Planeta, singurii care avem dreptul sa iubim si sa tanjim dupa iubire.
Despre Spiritele Naturii si existenta lor, ne vorbesc toate Povestile Lumii, Legendele strabune, cei care le vad, le simt, le aud, le inteleg si care, mai ales, le iubesc si le respecta. Tocmai despre aceste Fiinte de Lumina, va vom povesti in cele ce urmeaza. Trebuie sa fim constienti ca dincolo de ceea ce vedem, atingem si pipaim cu simturile fizice, se mai afla ceva care merita atentia noastra. Este un chip al Lumii care se afla in spatele chipului stiut de noi. Este un Mister al Vietii, care nu este ascuns decat celui care refuza explorarea, celui care se limiteaza prin ratiune, ignorand ca poseda si alte instrumente prin care poate cunoaste si colabora.
Secretul Creatorului se afla dincolo de granitele pe care singuri ni le impunem.
E suficient doar sa privim cu iubire tot ceea ce ne inconjoara! Sa privim in inima noastra! Sa privim cu bunavointa, asteptand, fara macar sa cerem, ca Cerurile sa se deschida de la sine si Ingerii lor sa ne vorbeasca prin revelatie si iluminare.
Atunci vom sesiza ca in spatele fiecarei existente se afla un glas, o Constiinta. Va vor vorbi Vantul si Ploaia, va va vorbi Pamantul, pe care astazi il calcam, ne vor vorbi Pajistile cu flori si Arborii cu frunzis frematator si Stelele noptii, deopotriva. Vom intelege ce ne spun Pasarile care ciripesc in umbra Padurilor, vom intelege astfel, sunetul Zapezii care cade si vom simti ce inseamna sa ne minunam si sa ne incantam in mijlocul unei atat de frumoase Creatii.
Ca sa intelegem Natura si sa putem comunica cu ea, trebuie sa acceptam ca este plina de Inteligenta, ca are nivele de Constiinta, asemanatoare cu ale noastre, ca are capacitate de a iubi si ca are nevoie de iubire si compasiune. Nici nu ar putea fi altfel, daca ne gandim ca este Opera Creatorului, care a pus o parte din Sine, in fiecare element al Vietii, inzestrandu-l cu toate valorile Sale.
Natura inseamna tot ce exista, indiferent de regnul din care face parte: mineral, vegetal, animal, uman, indiferent daca este inger, planeta sau galaxie. Viata pulseaza pretutindeni. In momentul in care inima noastra universala va accepta sa comunice, vom incepe sa intelegem ce spun Pomii si Florile, Norii si Vantul, Zapezile care cad si Pasarile care trec pe Cer. Vom intelege graiul Stancilor si al Muntilor, vom putea asculta sfaturile inteleptelor Ape si vom comunica cu Stelele.
Spiritele creatieiCa sa intelegeti rosturile Naturii, trebuie sa faceti cunostinta, mai intai, cu Marile Entitati de Lumina, care guverneaza cele cinci Spirite, guvernatoare ale elementelor primordiale, prin care s-a definit Creatia: Spiritul Pamantului, Spiritul Apei, Spiritul Aerului, Spiritul Focului si Spiritul Eterului. Ele activeaza Principiile, Izvorul celor cinci nivele ale constiintei care sustin Eternitatea.Spiritele Eterului ne vorbesc, ne inspira si ne modeleaza sufletele. Acestea pot fi simbolizate de parfumul emanat de fintele pe langa care trecem sau de mirosurile naturii: mirosul unei pajisti cosite, al unei stanci, al carbunelui, al prafului din drum udat, al pamantului reavan. Miresmele Naturii, in special ale florilor, au un rost precis in cadrul existentei umane. Ne amintesc de lumea divina si accelereaza procesul de vindecare. Absolut totul are miros. Constientizati miresmele Naturii! Astfel, sufletul vostru va regasi vibratiile inalte ale lumii divine, Lumea din care el insusi este parte. Spiritele Focului, numite si Salamandre, intretin arderea Focului in Inima Naturii. Sunt fiinte nevazute care se ocupa de caldura Vietii si Lumina ei interioara, si se arata din cand in cand celor iubiti si buni. Pot fi vazute doar de Marii Intelepti, de Pustnicii devotati total divinitatii. Ele slujesc energia Focului si il raspandesc pretutindeni, pentru ca fara Caldura si lumina lui, nimic nu ar putea exista.
Focul este Spiritul inlantuit in Materie. El alimenteaza cu Viata, Focul Soarelui. 
Spiritele Aerului se ocupa de Corpul Mental al Universului. Ele creaza Inteligenta tuturor Fiintelor. Acestea sunt numite Silfe. Ele populeaza aerul planetei, au sarcina de a pastra nealterata viata starii de agregare gazoasa in intreaga Creatie. Primenesc atmosfera, insufletind visele, aspiratiile Omului, pastrand puritatea Vietii. Au grija de transparenta, claritate si noblete. Pot fi vazute in zilele insorite, in interiorul Padurilor putin umblate, la malul Marii, pe crestele inalte ale Muntilor, dansand. Spirite Neinlantuite ale Naturii, ele calatoresc din fiinta in fiinta. Inteligenta lor deaseste pe cea a entitatlor din lumea Apei, a Pamantului si Focului. Elfii apartin tot Lumii Aerului si forma lor eterica aminteste de silueta umana, la scara foarte mica. Munca lor de baza e sa ingrijeasca Florile si sa le sustina cu energie de la inflorire pana ofilesc. Elful unei Flori ramane langa ea pani aceasta moare. Ei sunt foarte veseli, le place sa danseze, sa se joace, sa se bucure. Au grija de Lumina si Radianta Lumii Vegetale. Cand plecam dintr-o gradina, purtam fara sa stim, un vartej de Fiinte Eterate. Acestia sunt Elfii jucausi, care ne petrec plini de verva si candoare. Ei sunt responsabili cu intretinerea vietii Plantelor, a Florilor si de prospetimea frunzelor. Fiecare specie din Lumea Vegetala si Animala are un Spirit Guvernator care vegheaza evolutia speciei respective. De asemenea, un loc special il ocupa Elfii florii de cires. Aceste mici si gingase fiinte de lumina pura, care supravegheaza cresterea si rodirea plantelor de tot felul, sunt spiridusi. Ei cunosc multe lucruri care noua Oamenilor ne scapa. Ei ne ajuta sa recunoastem Semnele lui Dumnezeu. Spiritele apei au grija de prospetimea Vietii, transparenta si puritatea ei. El guverneaza sentimentele si emotiile lumii. Fiintele ce slujesc apa au fost numite de strabuni: Naiade, Sirene si Ondine. Formele lor capata diferite infatisari, avind tendinta de a imita forma Omului. Cei ce le vad spun ca pot lua forme umane. Sunt mai mici decit oamenii si au o frumusete rapitoare. Aceste spirite s-au retras din ce in ce mai adinc in profunzimea Universului caruia le apartin si au intrerupt orice contact cu noi. Acum prefera linistea apelor de la inaltime, din Padurile batrane, mai putin umblate de Om, a Apelor singuratice sau a Muntilor de neatins. In fine, Spiritul pamantului guverneaza si sutine Imparatia vazuta, Lumea manifestata, Materia. De asemenea, intretine vitalitatea Formelor Pamantului, Corpul Fizic al Universului, stimuleaza stabilitatea, vointa, echilibrul, fermitatea si demnitatea de a fi. Spiritele Pamantului pot fi intalnite in pesteri, in adancurile Pamantului, sub stanci, in munti, printre roci, in mici grote acoperite de muschi ale batranelor Paduri.

 

 

spirite01

 


Mitologia tarilor nordice abunda in povesti cu zane, elfi si gnomi. Acestea vorbesc despre Gnomi ca despre gardieni ai bogatiilor din adancuri. Ei sunt de asemenea, considerati pazitori ai Portilor Pamantului. Ei ies si ne privesc din spatele radacinilor Arborilor batrani sau din crapaturile dintre stanci. Sunt pusi pe sotii, intind mici capcane si se amuza copios. Sunt sfatosi si plini de solicitudine, dar si foarte putin comunicativi. Cine le castiga increderea, le devine prieten pentru totdeauna. Rolul lor este de a ne invata supravietuirea. Fac parte din invelisul vital al planetei noastre. Lucreaza cu esenta mineralelor pe care o intretin si o dezvolta. Sunt modelatori ai Formelor. Ei framanta lutul Vietii, dandu-i o anume Forma, conform cerintelor Universului Manifestat.
Alte Spirite ale Pamantului sunt devasurile. Aceste Fiinte de Lumina, care coordoneaza schema prin care se distribuie fortele naturii, fiecarui regn sau specii in parte. Lucrul lor se savarseste in interiorul Semintelor. Stralucirea lor este aproape egala in intensitate cu cea a Soarelui. Poseda cheia evolutiei in cadrul oricarei fiinte. Sunt intelepte, rabdatoare si intelegatoare. Alimenteaza cunoasterea unei specii si ii inspira arta de a se dezvolta. Toate celelalte spirite sunt subrodonate intelepciunii lor. Devasurile semnelor divine sunt cele ale marului si florii soarelui. Ele sunt principiul care creaza si alimenteaza cu Viata toate speciile de Arbori-Meri, care au existat, sunt sau vor fi pe acest Pamant. Heruvimul Pomilor de Mar! Fiecare radacina a vietii e guvernata de un Heruvim anume, prin care Radacinile alimenteaza Nemurirea speciei respective. Heruvimul e un inger creator prin excelenta!Ca un „grad” superior avem Ingerul privelistii. El este un Spirit Guvernator, care vegheaza evolutia unei specii anume. Acesta coordoneaza uimitoarea munca a Devasurilor, Elfilor si micutelor Zane pentru a obtine expresia cea mai adevarata a Frumusetii dumnezeiesti. El vorbeste despre perfectiunea ansamblurilor, despre unitatea ce leaga totul, despre Fraternitate si bucuria de a fi impreuna, face ca Viata sa fie coerenta. Spiritele vastei si misterioasei Naturi sunt pretundindeni. Entitatile care ne inconjoara sunt nenumarate. Printre ele, Zanele – siluete transparente in peregrinare prin padurile umbroase. Ele oranduiesc Viata vegetala.Pretutindeni unde vedeti o Floare, o holda de Grau cu Maci si Albastrele, o Padure umbroasa sau o Pajiste inverzita,. Ele exista in inima Naturii, la fel de frumoase, intelepte si generoase. Regentul padurii de argint traieste in Padure. Padurile sunt comunitati frematatoare, ce adapostesc atatea Fiinte pline de farmec, frumusete si inteligenta. Regentul este o entitate plina de maiestate, care reuneste toate fiintele Padurii, intr-un singur suflet. Poate oferi darul de pret al unei vitalitati debordante, al unei Forte de ancorare in Viata, fara margini. Ajuta la descoperirea secretelor, in modul cel mai natural cu putinta. Puterile lui sunt mari si abia stiute de Lumea oamenilor. Dar nu putem uita din aceasta scurta prezentare a unui atat de vast domeniu pe Geea – Mama Pamant, care ne sustine devenirea. Ea garanteaza fiecaruia toate resursele necesare Vietii, protectia sa, sprijinul pentru a face lucrul pentru care am venit in Lumea Manifestata. Planeta Pamant este una dintre scarele incinte in care se bucura si se incanta Dumnezeu. E catedrala sfintita de Arhanghelii Lui, un Loc al devenirii, Altar gigantic. O PARTE DIN TRUPUL LUI DUMNEZEU! Ea evolueaza alaturi de noi, traieste, creste, iubeste si sufera alaturi de noi. Ei nu ii este indiferent daca suntem sau nu fericiti si ne supravegheaza. Depune marturie pentru faptele noastre, savarsite in Regatul ei. Vitalitatea noastra depinde de felul cum respectam si onoram trupul Mamei Pamant.„Nu traim in Universuri diferite, caci nu exista decat o singura Creatie Divina , cu infinite posibilitati de exprimare.O singura Mana ne-a faurit pe fiecare si Suflul Celui Inalt canta in mine ca si tine, in Norul care calatoreste din Cer in Cer, ca si Vantul care il poarta. Marea Taina a existentei este sa faci loc in inima pentru iubire si sa vrei sa o imparti cu toti! O Viata secreta te asteapta ca sa o descoperi si sa ti se reveleze.Accepta sa fii frumos si sa fii deschisa la orice provocare!Accepta orice intamplare care vine la tine si imprieteneste-te cu fiecare pas pe care il faci, in Necunoscutul care te cheama!” (Lidia Barsan – „Elfi, Gnomi, Silfe, Spirite tainice ale naturii”) „Dar Elementalii, cum sunt cei mici si slabi care pot intra în legatura cu oamenii, se întâlnesc la tot pasul în paginile cartilor vechi. Din Sumer pâna în Egipt si din China pâna la culturile Americii si ale Africii Negre – putin cunoscute noua – trecând prin Polinezia si culturile locuitorilor din zonele apropiate de Pol, ajungând apoi pâna în secolele care au precedat civilizatia actuala a Europei, Spiritele Naturii au un rol însemnat în acele forme de viata mai putin contaminate si mai naturale.Istoria Omenirii este plina de relatari despre Genii, Gnomi, Ondine, Elfi si despre întreaga gama de Elementali, astfel încât, fara ei, nici dezvoltarea, nici istorisirea acesteia n-ar mai fi aceeasi, fapt confirmat începând cu Mitul despre Enkidu si Ghilgames, trecând prin Odiseea homerica, Saga despre Arthur si Merlin, pâna la aceea care a învatat-o pe Isidora Duncan sa danseze si care a inspirat cristalele lui Gallé.Pâna nu foarte demult, reprezentarile lor împodobeau provele corabiilor si mai au înca sute de statui în întreaga lume, fie în parcuri, fie pe stâncile de la tarmul marii.In codul lui Dumnezeu Gregg Braden ne aduce un pas nou in stiinta explicind ca Divinitatea ,marele nostru Dumnezeu este codificat in ADN-ul uman explicind relatia elementelor spirituale care compun viata fizica: Foc,pamint,Aer,Apa,adica spiritele Elfi,Gnomi,Silfe,Salamandre dar si relatia dintre cele 4 nivele de creatie  care definesc: Creare,Transformare,Emanare si Densitate,la fel si cele 4 elemente chimice:Carbon,Hidrogen,Oxigen,Azot,precum si modul in care acestea corespund celor 4 litere Ebraice care formeaza numele atotputernicului Dumnezeu YHVH.Toate aceste spirite si lucruri importante ne face sa intelegem cu adevarat ca schimbarea de care avem nevoie este legea vietii iar cei care se uita doar in trecut s-au numai in prezent  au neaparata nevoie de Cunoastere pe baza informatiei spirituale  pentru a observa cu adevarat ce ne rezerva viitorul cu ajutorul fantastic al spiritualitatii.

sursa : astre-opal.ro

 

560173_471757319544737_14824907_n

One response to “SPIRITELE NATURII

Subscribe to comments with RSS.

  1. Pingback: SPIRITELE NATURII | radupopescublog

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Natura umana.

Cunoasterea vietii sub toate formele ne da puterea de a trai bine in aceasta forma a ei .

literatura e efortul inepuizabil de a transforma viaţa în ceva real

The priest: Aren't you afraid of hell? J. Kerouac: No, no. I'm more concerned with heaven.

Derivată din D.

You know my name, not my story.

Dan Talmaciu

"Onoarea mea este fidelitatea" H.H.

Murmur de soapte

Every Breath I Take...

Comunităţi de Prieteni: "Toţi pentru unul, unul pentru toţi"

Communities Of Friends - All For One & One For All

Laura Dobrescu

"Dragostea este ca un puzzle: greu de asamblat, dar minunat atunci cand toate piesele sunt asezate la locul potrivit." Steve Jobs

simis68's Blog

4 out of 5 dentists recommend this WordPress.com site

Daniellaladana's Blog

La o ceasca de cafea...

Me,Karelia

Nici un „azi” nu este prea puțin, nici un „mâine” nu este prea mult!

Alexandru V. Dan

Proza . Fantasy . Poezie . Eseu

Poveștile Fabiolei

-the funny side of stories-

NOTE FALSE

soporific pentru pian şi pisică

Suflet in lumina!

This WordPress.com site is the bee's knees

lolandas

Cerul este ecranul universului nelimitat!

Reflections On Reality

Thoughts on Being Human and Living a Life of Passion, Joy, and Fun

Nina Docea

de Mădălina Rodocea

Tainele frumusetii !

Despre noi femeile!

tamara88rodica

This WordPress.com site is the bee's knees

învaţă-mă să simt

o felie de viaţă, trecută prin filtrul peniţei

jurnalpentruzileleploioase

"I am the architect of my own destruction"

MARANXA

Lyrik & Philosophie

Diana Mandache's Weblog

Royal History (since 2008)

vorbepe.wordpress.com

de la lume adunate si de mine comentate

E-Motion

de Andrei Stipiuc

Adrian Niculae - 100% jurnalism

Lovesc unde doare mai tare

Legionwriter

"...The light shines in the darkness, and the darkness can never extinguish it."

corinastancu

A topnotch WordPress.com site

La capatul curcubeului

La capatul fiecarui curcubeu ne asteapta o comoara...

Nimic nou sub soare

Toate-s vechi si noua toate/ce e rau si ce e bine/ tu te-ntreaba si socoate...

Eram precisa!

"Everyone is gifted - but some never open their package"

claudia

este o prăjitură dulce-acrișoară. (r)evolution keeps going...

Exist - Aici si Acum

Libertate , Sanatate , Bani , Iubire - Feminitate , Misiune Personala - Spiritualitate

Opus bay

Pobres putas cuando reina la Santa hipocresía.

Intre magie si vrajitorie

magie, teurgie, divinatii, potiuni, incantatii, tarot, magia cristalelor

Alexandru Chermeleu

Viziunea mea asupra omului nou este cea a rebelului in cautarea SINELUI, a fetei lui adevarate. Un om pregatit sa arunce toate mastile, toate caracterele prefabricate, toata ipocrizia, gata sa arate lumii cine este el cu adevarat. Si daca va fi iubit sau condamnat, respectat sau huiduit, incoronat sau crucificat, pentru el va fi acelasi lucru, fiindca A FI TU INSUTI este cea mare binecuvantare a EXISTENTEI. Un om adevarat, sincer, care cunoaste IUBIREA si COMPASIUNEA intelege ca oamenii sunt orbi, inconstienti cu spiritul adormit ~ OSHO (CARTEA DESPRE BARBATI)

Blog neinspirațional

...despre lupta cu morile de vânt

MariaBarbu Blog - IDEAL şi CREAŢIE

Despre Adevar si Realitate, despre Ideal si Creatie

Georgiana Iuliana Dinu

Din suflet pentru suflet!

%d blogeri au apreciat: