EMPATIA – CALITATE FEMININA ( LIMBAJUL TRUPULUI SI COMUNICAREA NONVERBALA )   2 commentsFemeile folosesc mai mult decât bărbaţii mesajele nonverbale. Empatia este o calitate feminină, femeile fiind mai receptive la dimensiunea nonverbală a limbajului, interpretând firesc mimica fetei şi mişcările trupului.

Femeile au conexiuni mai complexe între cele două emisfere cerebrale, ceea ce duce la o informaţie prelucrată mai rapidă decât în cazul bărbaţilor. Mimica unui bărbat este de trei ori mai săracă decât a unei femei. Chipul bărbatului e mai inexpresiv din cauza modului în care a evoluat specia: bărbaţii au fost nevoiţi să-şi reprime emoţiile pentru a evita atacurile rivalilor săi şi pentru a lăsa impresia că deţin controlul. Aşa se face ca femeile au uneori sentinemtul ca bărbaţii nu le ascultă sau că nu le pasă.

Tomografiile arată ca bărbaţii resimt emoţiile la fel de puternic precum femeile, însă evita să şi le manifeste în public. După cum ştiţi, 7 % din mesajul pe care îl transmiteţi apare în cuvintele rostite, 38 % din tonul vocii şi modul în care sunt rostite cuvintele şi 55 % din expresia facială şi limbajul trupului.

Pentru o femeie, gesturile sunt adevăratele veşminte şi obiecte de podoabă. Pe vremuri, femeile acordau o mare atenţie felului cum se manifestau şi cum trimiteau mesaje nonverbale unui bărbat, pentru a-i atrage atenţia sau pentru a-l cuceri. Dacă astăzi femeile acordă foarte mult timp folosind cuvintele pentru a comunica unui bărbat tot ceea ce ele îşi doresc, pe vremuri femeile ştiau cum să se exprime prin gesturi feminine, mimica şi limbajul trupului. Plecând de la un principiul yin şi yang, şi trupul este împărţit în principiul feminin şi masculin, adică anima şi animus. Urechea este principiul feminin şi ochiul principiul masculin. Dacă bărbaţii prefera să vadă mai mult decât să asculte, femeile adoră să fie cucerite prin cuvinte şi tonalitatea vocii.

Femeile folosesc mai mult ascultarea, au trăiri mult mai intense atunci când ascultă cuvintele pe care o persoană le rosteşte. Pe vremuri, era suficinet ca un bărbat să vină şi să recite o poezie minunată ca ea să se simtă cucerită, neacordând mare importanţă aspectului fizic. Era foarte flatată dacă acel bărbat ştia cum să-i vorbească, ce să-i spună, iar ea era deja cucerită. Dacă acele cuvinte ale bărbatului erau însoţite şi de un gest anume, era cucerită pe deplin. Chiar şi în zilele noastre, femeile sunt cucerite sau iartă un bărbat dacă el vine şi le “cântă la ureche”. În schimb, bărbaţii folosesc mai mult ochii atunci când doresc să înţeleagă ceea ce o femeie doreşte să le comunice. Nu de multe ori se întâmplă ca o femeie să vorbesca şi să povestească unui bărbat o întâmplare, iar el să nu acorde atât de multă atenţie mesajului.

Dacă femeile ar şti să se folosească mai mult de limbajul trupului pentru a comunica ceva unui bărbat, nu ar mai irosi energia lor de a explica prin cuvinte. Bărbaţii se simt poluaţi fonic atunci când o femeie începe să vorbească şi să povestească ceea ce ea îşi doreşte. De exemplu, este suficient ca ea să-i arunce o privire ageră şi să-şi pună mâinile în şold pentru a-i transmite un semnal bărbatului că este supărată, iar el să înţeleagă imediat că ceva nu este în regulă. Nu de multe ori, femeile adoptă o “faţă plouată” ca să-şi arate nemulţumirea faţă de partener, el detectând cu uşurinţă că ceva nu este în regulă.

Dar dacă o femeia ar învăţa cum să comunice pozitiv cu un bărbat? Dacă ar şti cum să-i transmită mesaje cum că este fericită, curioasă, fascinată, disponibilă într-o relaţie cu un bărbat? Atracţia fizică sta la baza oricărei îndrăgostiri. De ce este aşa? Creierul nostru este special programat să capteze “semnalele” nonverbale potenţiale atunci când întâlneşti un potenţial iubit sau iubita. Atât femeile cât şi bărbaţii comunica prin: îmbrăcăminte, postura, expresie facială, contact vizual, mişcările mâinilor/braţelor/picioarelor, tensiune corporală, distantă, atingere, etc

Femeile folosesc mai mult mesajele nonverbale atunci când vine vorba de a-l cuceri pe un bărbat. El detectează aceste semnale deoarece îi place în mod special să privesca. Plecând de la aceast fapt, femeile ar trebui să acorda o mai mare importanţă folosid gesturi, posturi şi mimici atunci când doresc să scoată arsenalul pentru a-i atrage atenţia unui bărbat. O femeie care se respectă şi care este isteaţă ştie cum să “vorbească” prin limbajul trupului atunci când doreşte să atragă atenţia unui partener. Toate studiile despre flirt arata că, în 90% dintre cazuri, cele care sparg gheaţa sunt chiar femeile. Acestea acţionează subtil, transmiţând prin intermediul ochilor, al corpului şi al chipului o serie de semnale pe care bărbatul, presupunând că este destul de perspicace, le va surprinde şi va acţiona în consecinţă. Orice bărbat care se apropie de o femeie şi intră în vorbă cu ea o face, de cele mai multe ori, la invitaţia ei, după ce sesizează semnalele transmise de trupul ei. Impresia că iniţiativa a fost a lui vine doar din faptul că el e cel care s-a apropiat de ea. Când cunosc un posibil partener, femeile execută o serie de gesture subtile, dar de multe ori amăgitoare, pentru a-i testa potenţialul. Încă din primele minute de când s-au cunoscut, bărbaţii sunt bombardaţi cu un arsenal de tehnici de tatonare. Trimiţând semnale ambigue, femeile încearcă să-i manipuleze, astfel încât ei să-şi arate intentile. Acesta este unul din motivele pentru care multe femei nu reuşesc să-i atragă pe bărbaţi: fiind lăsaţi în ceaţă, ei nu mai curtează, chiar dacă se simt atraşi, de teamă să nu fie respinşi. Un bărbat nu abordează o femeie decât dacă ea îi dă semne clare şi repetate, astfel încât să fie sigur că nu-i vor fi respinse avansurile. Aşa se explica faptul că multe femei frumoase, dar singure, se plâng ca bărbaţii nu fac nicio mişcare.Pentru a deveni expert în curtare, femeia trebuie să înveţe să transmită semnalele corporale potrivite, iar bărbaţii, să le citească.

Iată câteva metode prin care o femeie se poate folosi de armele cu care natura a înzestrat-o pentru a putea comunica eficient atunci când se lansează într-un flirt:

– Să înveţi să priveşti pe celălalt înseamnă să laşii ochii să vorbească. Să şti să priveşti este o mare artă, iar o privire plină de iubire nu funcţionează decât dacă rămâne muta. Educarea privirii porneşte de la calitatea sentimentelor, iar calitatea sentimentelor provine din cea a gândurilor. Învaţă să-ţi educi privirea, reuşind să exprimi compasiune, admiraţie, seducţie, dispreţ, suspiciune, teamă, ironie etc. Observă în oglindă variaţia pupilelor în funcţie de gândurile tale. Oferirea privirii celorlalţi este o marcă de stimă şi de simpatie, ochii având un mare rol în relaţiile ditre sexe. Femeile se folosesc de farduri ca să atragă atenţia asupra ochilor. Dacă o femeie este îndrăgostită de un bărbat, îl priveşte cu pupilele dilatate iar un bărbat interpretează acest semnal corect, fără a şti , de fapt, ce se întâmpla.. Atragerea atenţiei unui bărbat se face pornind de la mesajul vizual, susţinând privirea lui de cel puţin 3 ori pentru că el să poată detecta semnalul. . Creierul bărbatului nu este echipat pentru a detecta acest semnal din prima.

– Buzele reprezintă sediul simbolic al senzualităţii şi vulva. Atât trecerea reptata a degetelor peste buze, a limbii, cât şi buzele întredeschise, mușcarea ușoră a buzei de jos în timpul unei conversaţii, atunci când el îţi vorbeşte şi tu îl asculţi, îi transmite un puternic mesaj erotic. Dacă în cazul femeilor, umezirea repetată a buzelor este interpretată ca o invitaţie cu tentă sexuală, în cazul domnilor denotă anticiparea unor momente plăcute în viitorul apropiat.

– Zâmbetul şi surâsul nu trebuie să lipsească. Zâmbetul şi surâsul sunt două stări diferite. Una este să zâmbeşti, provocând bună dispoziţie atât ţie cât şi persoanelor din jurul tău, alta este surâsul, ceea ce denotă un stil aparte de a-ţi exprima plăcerea.

– Obrajii reprezintă tandreţea, generozitatea, curajul dar şi ruşinea. Fetele vândute pentru haremuri la târgurile de sclavi le creşteau preţul dacă roşeau în obraji, bărbaţii considerând un avantaj sexual. Mângâierea obrazului şi a gâtului păstrând contactul vizual transmite informaţii bărbatului ca “parada” este pregătită să fie atacată.
– Rotirea uşoară a capului spre dreapta, înclinarea sau aruncarea capului spre spate cu degetele care se plimba prin păr arata disponibilitatea amoroasă vis-à-vis de interlocutor. O privire langurasa cu faţa încadrată între degetul mare şi arătător îi transmite un semnal de seducţie.

– O sprânceană ridicată poate însemna, în funcţie de context, surpriză, scepticism sau bucuria de revedea pe cineva, dar şi un semn că este atrasă de persoana aflată în faţa sa. Ridicare rapidă a sprâncenei, însoţită şi de un zâmbet abia schiţat, este felul în care o femeie se trădează atunci când se simte atrasă de un bărbat

– Mângâierea obiectelor cilindrice ( mângâierea ţigării, a unui pahar cu vin, a unui deget) este un gest erotic. Folosirea lui în exces duce la vulgaritate.

– Adoptarea poziţiei picior peste picior cu bustul proiectat înainte, cu spatele drept, este o poziţie feminină şi plină de şarm. Folosirea braţelor şi a mâinilor într-un mod elegant şi relaxat denotă rafinament şi bun gust.

– Exsta o vorbă: “ Păşeşte ca şi cum în spatele tău ar mai merge trei bărbaţi privindu-te”. Marylin Monroe îşi tăi 1 cm din tocul stâng pentru ca şoldurile ei să se balanseze într-un mod provocator. Mersul spune totul este climatul tău mental. Poţi “citi” gândurile cuiva dacă începi să-i imiţi mersul şi felul cu păşeşte. Lasă şoldurile relaxate legănându-se de pe un picior pe altul, cu paşi mai mici, braţele relaxate, capul drept cu bărbia proiectată înainte, păşind frumos şi admirând lumea din jurul tău.O femeie relaxată este o femeie puternică şi plină de senzualitate.

– Invadarea spaţiului personal. Fiecare dintre noi păstrăm o anumită distanţă faţă de interlocutor atunci când socializam. Există o anumită distanţă care se adoptă în cazul persoanelor care se atrag fizic. A invada zona intimă a cuiva poate aduce atracţia fizică la un al nivel. Dintre toate zonele, acesta zona este cea mai importantă; omul îşi apăra această zonă ca o proprietate a sa. Doar celor apropiaţi emoţional le este permis să pătrundă în ea. Din acesta categotie fac parte îndrăgostiţii, părinţii, soţul sau soţia, copiii, prieteni, rude. Există şi o sub-zona care se întinde până la 15 cm de trup, în care se poate intra doar în contactul fizic. Această zonă intimă este restrânsă şi permisă doar între persoanele care se plac. Când doi oameni se sărută, relaţia lor este trădată de distanţă la care se găsesc soldurile lor ( între doi amici, distanţa dintre şolduri este de peste 20 cm ). Pătrunderea în teritoriul intim al cuiva de sex opus este metoda prin care se arată interes faţă de persoana respectivă.

– Aş şti cum să-ţi foloseşti vocea atunci când comunici cu un bărbat este foarte important. Folosirea unei multitudini de variaţii ale vocii atunci când alegi să transmiţi un mesaj trezeşte interesul partenerului tău. Învaţă să nu vorbeşti foarte tare atunci când porţi o discuţie, dar nici în şoaptă fiindcă emani prea multă timiditate. Alege să vorbeşti scurt şi clar atunci când foloseşti telefonul, când vrei să cumpere ceva sau să te ajute legat de orice problemă.

– Nu în ultimul rând, învaţa să vorbeşti şi prin ţinutele pe care le alegi să le porţi la o întâlnire. Dacă tu îţi doreşti să fi ascultată, dar porţi un decolteu adânc, nu uita că bărbatul “ascultă” privind.
Dacă îţi doreşti o viaţă interesantă, învaţa să “vorbeşti” frumos şi eficient prin limbajul trupului.

(Suada Agachi- trainer în limbajul trupului şi comunicare nonverbală)

2 responses to “EMPATIA – CALITATE FEMININA ( LIMBAJUL TRUPULUI SI COMUNICAREA NONVERBALA )

Subscribe to comments with RSS.

  1. Multumesc mult pentru distribuirea acestui articol. Sper sa constientizeze femeile importanta cunoasterii comunicarii nonverbale si limbajul trupului. Cu drag, Suada Agachi

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Natura umana.

Cunoasterea vietii sub toate formele ne da puterea de a trai bine in aceasta forma a ei .

literatura e efortul inepuizabil de a transforma viaţa în ceva real

The priest: Aren't you afraid of hell? J. Kerouac: No, no. I'm more concerned with heaven.

Derivată din D.

You know my name, not my story.

Dan Talmaciu

"Onoarea mea este fidelitatea" H.H.

Murmur de soapte

Every Breath I Take...

Comunităţi de Prieteni: "Toţi pentru unul, unul pentru toţi"

Communities Of Friends - All For One & One For All

Laura Dobrescu

"Dragostea este ca un puzzle: greu de asamblat, dar minunat atunci cand toate piesele sunt asezate la locul potrivit." Steve Jobs

simis68's Blog

4 out of 5 dentists recommend this WordPress.com site

Daniellaladana's Blog

La o ceasca de cafea...

Me,Karelia

Nici un „azi” nu este prea puțin, nici un „mâine” nu este prea mult!

Alexandru V. Dan

Proza . Fantasy . Poezie . Eseu

Poveștile Fabiolei

-the funny side of stories-

NOTE FALSE

soporific pentru pian şi pisică

Suflet in lumina!

This WordPress.com site is the bee's knees

lolandas

Cerul este ecranul universului nelimitat!

Reflections On Reality

Thoughts on Being Human and Living a Life of Passion, Joy, and Fun

Nina Docea

de Mădălina Rodocea

Tainele frumusetii !

Despre noi femeile!

tamara88rodica

This WordPress.com site is the bee's knees

învaţă-mă să simt

o felie de viaţă, trecută prin filtrul peniţei

jurnalpentruzileleploioase

"I am the architect of my own destruction"

MARANXA

Lyrik & Philosophie

Diana Mandache's Weblog

Royal History (since 2008)

vorbepe.wordpress.com

de la lume adunate si de mine comentate

E-Motion

de Andrei Stipiuc

Adrian Niculae - 100% jurnalism

Lovesc unde doare mai tare

Legionwriter

"...The light shines in the darkness, and the darkness can never extinguish it."

corinastancu

A topnotch WordPress.com site

La capatul curcubeului

La capatul fiecarui curcubeu ne asteapta o comoara...

Nimic nou sub soare

Toate-s vechi si noua toate/ce e rau si ce e bine/ tu te-ntreaba si socoate...

Eram precisa!

"Everyone is gifted - but some never open their package"

claudia

este o prăjitură dulce-acrișoară. (r)evolution keeps going...

Exist - Aici si Acum

Libertate , Sanatate , Bani , Iubire - Feminitate , Misiune Personala - Spiritualitate

Opus bay

Pobres putas cuando reina la Santa hipocresía.

Intre magie si vrajitorie

magie, teurgie, divinatii, potiuni, incantatii, tarot, magia cristalelor

Alexandru Chermeleu

Viziunea mea asupra omului nou este cea a rebelului in cautarea SINELUI, a fetei lui adevarate. Un om pregatit sa arunce toate mastile, toate caracterele prefabricate, toata ipocrizia, gata sa arate lumii cine este el cu adevarat. Si daca va fi iubit sau condamnat, respectat sau huiduit, incoronat sau crucificat, pentru el va fi acelasi lucru, fiindca A FI TU INSUTI este cea mare binecuvantare a EXISTENTEI. Un om adevarat, sincer, care cunoaste IUBIREA si COMPASIUNEA intelege ca oamenii sunt orbi, inconstienti cu spiritul adormit ~ OSHO (CARTEA DESPRE BARBATI)

Blog neinspirațional

...despre lupta cu morile de vânt

MariaBarbu Blog - IDEAL şi CREAŢIE

Despre Adevar si Realitate, despre Ideal si Creatie

Georgiana Iuliana Dinu

Din suflet pentru suflet!

%d blogeri au apreciat: