HOROSCOP LUNAR GENERAL – OCTOMBRIE 2014 – ASTRODEX.RO   1 comment


Luna octombrie ne invita sa participam la un curs intensiv de alchimie interioara. Acest pachet de studii ne propune o programa inedita, dar poate cele mai tentante deprinderi cu care ne putem alege la finalul sau sunt abilitatea de a obtine aur din piatra seaca (a se citi sa ne atingem adevaratul potential, indiferent de stadiul de evolutie personala in care ne regasim), inventarea panaceului care vindeca orice rana sufleteasca, dar si descoperirea Pietrei Filozofale, sau mai bine zis, a directiei de dezvoltare personala pe care ar trebui sa o urmam. Dar inainte de a ne inscrie la acest curs, se cade sa ne intrebam daca suntem intr-adevar suficient de determinati, astfel incat sa trecem cu brio peste examinarile pe parcurs si, mai cu seama, sa facem fata testului final.

Prima decada a lunii se distinge prin faptul ca planeta comunicarii si a informatiei, Mercur, adopta sensul de mers invers. Ca si in cazul fiecarei retrogradari mercuriene, se recomanda o atentie sporita cand vine vorba de semnarea contractelor, dar si cand ne aflam in trafic. Nu este exclus, de asemenea, sa intarzie unele telefoane importante, sa se piarda colete de ale caror continut aveam urgenta nevoie sau sa ne trezim fara bagaje in aeroport, iar daca trebuie sa predam un proiect sau suntem insarcinati sa ne ocupam de inscrisuri oficiale, verificarile suplimentare sunt obligatorii. In plus, sunt indicate backup-urile, deoarece exista riscul ca gadget-urile sa se defecteze.

Asa cum celelalte doua retrogradari ale lui Mercur au implicat doua semne zodiacale si cea din octombrie ne aduce in atentie doua energii de vibratie diferita: cea de apa a Scorpionului si de aer a zodiei Balantei. Incepand cu 4 a lunii, accentul cade pe cercetarea interioara. Asadar, daca nu ne-am lamurit pana acum care sunt motivatiile intrinseci in virtutea carora legam relatii ce se dovedesc, mai devreme sau mai tarziu, a fi toxice si nu am cercetat indeajuns intentiille reale ale oamenilor cu care intram in contact, Mercur ne ofera ragazul de care aveam nevoie pentru a ne clarifica aceste aspecte.

In cazul in care nu ne implicam activ in acest proces de (auto)analiza, s-ar putea ca pana pe 10 octombrie, sa persistam in tipare de gandire negative, contraproductive si, in definitiv, distructive, care ne subjuga temerilor, obsesiilor si neputintelor noastre, fie ele reale sau inchipuite. Iar cu cat le permite mai mult sa ne controleze viata, cu atat ne indreptam mai repede catre melancolie, insingurare si depresie. Meditatia, ritualurile de purificare fizica si mentala, dar si cartile de dezvoltare personala se pot dovedi de mare ajutor pentru cei care cauta sa se elibereze din acest cerc vicios. Totusi, cele mai indicate raman sedintele de terapie, mai ales prin psihanaliza si regresie.

Motivatia de a face o schimbare este sustinuta din astral, pe 6 si 7 ale lunii, cand se perfecteaza Marele Trigon pe semne de foc dintre Uranus retrograd din Berbec, Jupiter din Leu si Marte din Sagetator. Doar printr-o doza de nebunie (retrograd) ne putem rupe (Uranus) brusc (Berbec) de ceea ce nu mai functioneaza in viata noastra sau ne face rau, iar daca suntem dispusi sa ne iubim (Leu) mai mult (Jupiter) pe noi insine si pe ceilalti, ne vom redescoperi forta (Marte) de a ne bucura de viata si de a o lua de la capat (Sagetator).

In intervalul de zile 7-9 octombrie, Venus din Balanta adera la un aspect tensionat de careu cu Pluto din Capricorn care a revenit luna trecuta, mai exact pe 22 septembrie, la mersul direct. Aceasta configuratie astrala este un adevarat test-fulger al relatiilor, indiferent de natura lor, dar indeosebi al celor sentimentale si al mariajelor. Cei care fac parte dintr-o casnicie care sta de ceva timp pe buturugi, s-ar putea sa nu reziste acestui context astrologic si sa ia calea separarii pe o perioada nedeterminata sau chiar a divortului, mai ales daca abuzul emotional sau fizic sunt la ordinea zilei. In schimb, legaturile stranse dintre doi parteneri de viata ii vor supravietui onorabil, sudandu-se si mai mult in urma acestei experiente, iar daca iubirea dintre doi oameni nu este vazuta cu ochi buni de societate sau de familiile de origine, acesta este momentul in care sentimentele lor vor fi greu incercate, dat fiind faptul ca tentativele de a-i desparti se vor inmulti exponential.

In a doua decada a lui octombrie, Mercur se intoarce in semnul Balantei. Viata sociala si cea sentimentala pot patimi destul de mult pana pe 25 ale lunii din pricina indeciziei, confuziilor si neintelegerilor. Exista sanse sa se reintoarca in viata noastra fosti parteneri cu care nu ne-am incheiat socotelile asa cum se cuvine sau prieteni si rude cu care nu am mentinut un contact stabil.

Aparent, Venus nu a scapat in intregime de influenta nefasta a transsaturnienelor. De data asta, Uranus retrograd din Berbec este cel cu care Venus intra in aspect distonant de opozitie din 10 pana in 12 octombrie. Pentru a doua oara in aceasta luna, sectorul conjugal si/sau cel al relatiilor sentimentale ajunge in prim plan. Legaturile care i-au rezistat lui Pluto in Capricorn intra in runda a doua, iar partenerii se vor lamuri daca norocul a fost cel care i-a ajutat sa mearga mai departe sau rezistenta propriu-zisa a cuplului pe care il formeaza. Cei ale caror drumuri s-au despartit in prima decada a lunii isi aduc aminte ca mai au ceva de impartit cu fostul/a. Inamicii redutabili ai acestei runde sunt, cum probabil v-ati asteptat, orgoliul supradimensionat si rasturnarile de situatie bruste si neasteptate.

Pe 17 si 18 ale lunii in curs, Mercur o intalneste pe Venus in drumul sau in marsarier prin zodia Balantei. In consecinta, nu ne va fi prea usor sa renuntam la acei oameni care au reaparut in peisajul nostru social zilele trecute. Daca in cazul rudelor si al prietenilor vechi este chiar indicat sa gasim o modalitate de a-i reintegra in viata noastra, nu acelasi lucru se poate spune despre fostii parteneri. Vechile dispute vor reaparea, mai devreme sau mai tarziu, si ne putem trezi ca nu mai avem energia de a le mai relua, constienti fiind in adancul nostru ca nu vom putea ajunge la un rezultat satisfacator.

In a treia decada a lui octombrie, Venus isi face intrarea in semnul exilului sau, Scorpionul. Daca pana acum eram dispusi sa ajungem la un numitor comun (Balanta) pentru a asigura bunul mers al relatiilor cu cei din jur, dar indeosebi al celei de cuplu (Venus), acum nu mai incape loc de jumatati de masura si alegem sa actionam dupa principiul totul sau nimic (Venus in Scorpion). Ceea ce aduc in viata noastra relatiile care debuteaza in ultima parte a lunii depinde de felul in care am raspuns provocarilor retrogradarii lui Mercur din Scorpion din prima decada. Astfel, fie stabilim legaturi care vor cataliza transformari interioare de proportii, conducand in cele din urma la mult ravnita maturitate emotionala, fie ne incadram in acelasi tipar al atasamentelor toxice, obsesiv-compulsive.

Ambele tipuri de cupluri au insa acelasi lucru in comun: atractia pentru persoanele enigmatice, captivante, care emana energie sexuala prin toti porii si ne trezesc interesul intr-un mod subtil, dar intens. Chimia inexplicabila dintre doi oameni va da nastere in aceste zile la povesti de dragoste unice si la sentimente profunde care vor antrena adevarate revolutii la nivel interior.

In data de 25 a lunii, Mercur revine la mersul direct, moment in care suntem somati sa integram in viata noastra lectiile pe care ni le-a predat planeta comunicarii si a informatiei in octombrie. Calitatea actului comunicational si, prin extensie, a legaturilor pe care le cream ar trebui sa se imbunatateasca simtitor de acum incolo.

Incepand cu 26 octombrie, Marte isi schimba vibratia, impregnandu-se cu cea a zodiei exaltarii sale, Capricornul. Daca in mod normal l-am asocia pe Marte cu o atitudine vadit combativa, competitiva, poate chiar agresiva intr-o anumita proportie (Berbec), in Capricorn, forta (Marte) se masoara in realizari si, in cele din urma, in rezonanta numelui pe care-l purtam. De cand planeta actiunii intra in Capricorn si pana la sfarsitul lunii, luptam cu indarjire pentru recunoasterea meritelor si a eforturilor profesionale, o functie superioara la locul de munca si pentru a accede pe scara sociala. Insa ca eforturile noastre sa nu fie in zadar, se cade sa ne construim un plan bine organizat, sa fim determinati si disciplinati si, totodata, dispusi sa facem sacrificii si compromisuri pe alte planuri pentru a ne atinge scopurile.

Doamnelor le vor cadea mai usor cu tronc barbatii care impun respect, sunt o autoritate in compania sau domeniul in care lucreaza, care fac parte din elita orasului si al caror nume spune ceva. Tocmai din acest motiv, in aceste zile, se pot inchega relatii cu diferente de varsta semnificative intre parteneri, care pot fi bazate pe interes intr-o mai mica sau mai mare masura.

Iata-ne, in sfarsit, ajunsi si la sfarsitul lunii octombrie. Cu siguranta, multi au abandonat cursul pe parcurs ori n-au trecut cu bine de partiale, dar cei care au ajuns la linia de sosire au demonstrat ca pot fi numiti, fara nicio exagerare, initiati in alchimia interioara. Insa doar timpul si intelepciunea pe care o posedam fiecare dintre noi vor decide cum ne vom folosi de acum incolo de aceasta titulatura.

Miscarea planetelor si evenimentele astrologice

Soarele tranziteaza semnul Balantei pana pe 23 octombrie ora 14:57 cand isi face intrarea in zodia Scorpionului;
Luna Plina in Berbec pe 8 octombrie ora 13:51, Luna Noua in Scorpion pe 24 octombrie ora 00:57;
Mercur retrogradeaza in zodia Scorpionului pe 4 octombrie ora 20:02, se reintoarce in semnul Balantei pe 10 octombrie ora 20:02 si-si reia mersul direct pe 25 octombrie ora 22:16;
Venus se misca in continuare prin zodia Balantei pana pe 23 octombrie ora 23:52 cand isi face ingresul in semnul Scorpionului;
Marte se deplaseaza prin zodia Sagetatorului pana pe 26 octombrie ora 13:42 cand intra in semnul Capricornului;
Jupiter tranziteaza zodia Leului toata luna octombrie;
Saturn se deplaseaza prin Scorpion pe toata durata lunii octombrie;
Uranus retrogradeaza in continuare in zodia Berbecului;
Neptun se misca in sens invers in semnul Pestilor intreaga luna octombrie;
Pluto parcurge semnul Capricornului in mers direct toata luna octombrie.

Anca Simina Martin

sursa : http://www.astrodex.ro

Posted 5 octombrie 2014 by marianzidaru in ASTROLOGIE / NUMEROLOGIE

One response to “HOROSCOP LUNAR GENERAL – OCTOMBRIE 2014 – ASTRODEX.RO

Subscribe to comments with RSS.

  1. Pingback: HOROSCOP LUNAR GENERAL – OCTOMBRIE 2014 – ASTRODEX.RO | EARTH CHANGE MZ | radupopescublog

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Natura umana.

Cunoasterea vietii sub toate formele ne da puterea de a trai bine in aceasta forma a ei .

literatura e efortul inepuizabil de a transforma viaţa în ceva real

The priest: Aren't you afraid of hell? J. Kerouac: No, no. I'm more concerned with heaven.

Derivată din D.

You know my name, not my story.

Blog on Wheels

POWERED BY PASSION

Murmur de soapte

Every Breath I Take...

Comunităţi de Prieteni: "Toţi pentru unul, unul pentru toţi"

Communities Of Friends - All For One & One For All

Laura Dobrescu

"Dragostea este ca un puzzle: greu de asamblat, dar minunat atunci cand toate piesele sunt asezate la locul potrivit." Steve Jobs

simis68's Blog

4 out of 5 dentists recommend this WordPress.com site

Daniellaladana's Blog

La o ceasca de cafea...

Edge of Humanity Magazine

An Independent Non-Discriminatory Platform With No Religious, Political, Financial, or Social Affiliations

Me,Karelia

Nici un „azi” nu este prea puțin, nici un „mâine” nu este prea mult!

Alexandru V. Dan

Proza . Fantasy . Poezie . Eseu

Poveștile Fabiolei

-the funny side of stories-

NOTE FALSE

soporific pentru pian şi pisică

Suflet in lumina!

This WordPress.com site is the bee's knees

lolandas

Cerul este ecranul universului nelimitat!

Reflections On Reality

Thoughts on Being Human and Living a Life of Passion, Joy, and Fun

Nina Docea

de Mădălina Rodocea

Tainele frumusetii !

Despre noi femeile!

tamara88rodica

This WordPress.com site is the bee's knees

învaţă-mă să simt

o felie de viaţă, trecută prin filtrul peniţei

jurnalpentruzileleploioase

"I am the architect of my own destruction"

MARANXA

Lyrik & Philosophie

Diana Mandache's Weblog

Royal History (since 2008)

vorbepe.wordpress.com

de la lume adunate si de mine comentate

E-Motion

de Andrei Stipiuc

Adrian Niculae - 100% jurnalism

Lovesc unde doare mai tare

Legionwriter

"...The light shines in the darkness, and the darkness can never extinguish it."

corinastancu

A topnotch WordPress.com site

La capatul curcubeului

La capatul fiecarui curcubeu ne asteapta o comoara...

Nimic nou sub soare

Toate-s vechi si noua toate/ce e rau si ce e bine/ tu te-ntreaba si socoate...

claudia

este o prăjitură dulce-acrișoară. (r)evolution keeps going...

Exist - Aici si Acum

Libertate , Sanatate , Bani , Iubire - Feminitate , Misiune Personala - Spiritualitate

Opus bay

Pobres putas cuando reina la Santa hipocresía.

Intre magie si vrajitorie

magie, teurgie, divinatii, potiuni, incantatii, tarot, magia cristalelor

Alexandru Chermeleu

Viziunea mea asupra omului nou este cea a rebelului in cautarea SINELUI, a fetei lui adevarate. Un om pregatit sa arunce toate mastile, toate caracterele prefabricate, toata ipocrizia, gata sa arate lumii cine este el cu adevarat. Si daca va fi iubit sau condamnat, respectat sau huiduit, incoronat sau crucificat, pentru el va fi acelasi lucru, fiindca A FI TU INSUTI este cea mare binecuvantare a EXISTENTEI. Un om adevarat, sincer, care cunoaste IUBIREA si COMPASIUNEA intelege ca oamenii sunt orbi, inconstienti cu spiritul adormit ~ OSHO (CARTEA DESPRE BARBATI)

Blog neinspirațional

...despre lupta cu morile de vânt

MariaBarbu Blog - IDEAL şi CREAŢIE

Despre Adevar si Realitate, despre Ideal si Creatie

Georgiana Iuliana Dinu (Pui mic)

Din suflet pentru suflet!

Krantzblog

Acasă la Gică Contra

%d blogeri au apreciat: