TERAPIA CRANIOSACRALA   Leave a comment


Terapia craniosacrala este o terapie bazata pe atingerea mainii ce nu foloseste nicio forma de manipulare sau de forta fizica.

Terapeutul asculta prin mainile sale la ce se intampla in interiorul corpului pacientului si faciliteaza forta vitala a corpului sa scoata la suprafata schimbarea intrinseca si reorganizarea necesara vindecarii si echilibrarii.

In acest fel, terapeutul identifica si vindeca dureri fizice sau emotionale ori diverse tensiuni din corp ce pot deveni in viitor probleme de sanatate.

Studiile realizate de osteopati din SUA inca de acum 100 ani dovedesc faptul ca fiecare celula a corpului uman are un ritm specific de miscare ce este fundamental vietii si care a fost numit ritmul craniosacral; acesta apare in embrion inca dinaintea ritmului inimii.

Acest ritm pe care fiecare organ in parte il urmeaza in maniera sa proprie este asa de subtil incat nu poate fi detectat cu aparatele insa mainile unui terapeut profesionist si experimentat il detecteaza.

In unele regiuni ale corpului, exista intreruperi ale ritmului craniosacral sau o accelerare a sa. Acest lucru indica un dezechilibru cauzat de o trauma fizica (lovituri din copilarie, cazaturi cu impact puternic de care nici nu ne mai amintim, accidente de orice fel, de masina, de bicicleta, domestice, etc) sau de traume si dureri emotionale adanc stocate in celule, pe care corpul nu le uita chiar daca mintea si memoria noastra crede ca le-a depasit. Orice asemenea blocaj se prezinta ca un chist energetic ce exista in campul energetic al persoanei si perturba ritmul craniosacral al zonei respective. Aceste chisturi energetice sunt cele responsabile de dureri ce nu mai trec, de organe ce functioneaza dezechilibrat si slabit pana la instalarea unei afectiuni cronice, de slabirea imunitatii datorate insasi fluxului energetic al vietii ce nu mai curge lin prin tot corpul.

Pentru a afla mai multe despre miracolele terapiei craniosacrale la care multi medici recurg ca terapie ajutatoare sau chiar principala de vindecare a pacientilor, va prezint informatii pretioase de la terapeutul craniosacral Monica Radulescu, specializata inclusiv pe eliberarea somato-emotionala Metoda Upledger.

“Durere de cap, dureri de genunchi, dezechilibre emotionale (depresie, anxietate), parestezii (amorteala in brate, in picioare etc. cu pierderea sensibilitatii), dureri faciale, stres, dezechilibru postural, traumatisme fizice si/sau disfunctii emotionale, dureri (vechi) care se reactiveaza si poate nu au explicatii din punct de vedere medical, greutate in procesul de invatare, dislexie, disfunctii postchirurgicale…si multe alte afectiuni insotite de durere si/sau amorteala, stari emotionale  pot fi vindicate si ameliorate prin terapia craniosacrala!

In aceeasi nota – intr-o forma blanda – se abordeaza si traumele din copilarie.

Toate acestea afectiuni pot fi abordate de terapia craniosacrala, daca nu implica urgenta medico-chirurgicala.

Terapia craniosacrala nu are contraindicatii. Functioneaza bine impreuna cu un demers psihoterapeutic si/sau tratament medicamentos.

Terapia craniosacrala a fost descoperita si dezvoltata de renumitul medic, profesor de biodinamica si cercetator clinic John E. Upledger, in urma studiilor stiintifice pe care le-a coordonat la Universitatea de Stat Michigan din Statele Unite, intre anii 1975-1983.

Pe scurt – genialul medic John E. Upledger descopera si apoi demonstreaza, pe baza studiilor stiintifice, ca in corp, dincolo de sistemul cardiovascular, sistemul digestiv, sistemul respirator etc. mai exista inca un sistem distinct, care tine de performanta fiziologica, ca apoi sa-l defineasca – sistemul craniosacral.

Sistemul craniosacral este compus din: meninge – sistemul membranos cu cele trei staturi; lichidul cerebrospinal care este incapsulat in sistemul membranos; structura din interiorul sistemului membranos care controleaza producerea si curgerea fluidului.

Fiecare dintre noi avem un sistem craniosacral – in care se intampla acelasi mecanism – ca un ritm – de producere si de reabsortie a lichidului cefalorahidian – acesta este ca un sistem hidraulic semi-inchis.

Drept urmare, avem acest ritm in interiorul corpului, atat timp cat suntem in viata.

Si asa cum putem sa facem legatura dintre activitatea inimii si activitatea de respiratie cu sistemul cardiovascular si respectiv sistemul respirator, tot asa putem  sa invatam sa culegem informatii despre functionarea sistemului craniosacral in regiuni si parti diferite ale corpului.

Astfel, terapeutul  poate localiza zonele cu probleme din corp atunci cand acele parti nu au o miscare ritmica, ca raspuns la blanda palpare a sistemului craniosacral.

Cum decurge o terapie?

Pacientul va sta intins pe masa de terapie, iar terapeutul printr-o palpare blanda, evalueaza sistemul craniosacral, concentrandu-si atentia asupra miscarii si ritmului lichidului cefalorahidian.

Ce inseamna pentru mine aceasta terapie?

Terapia craniosacrala, atat ca pacient cat si ca terapeut, m-a invatat cum functioneaza corpul uman si cat de important este sa abordam durerile insotite sau nu de dezechilibre emotionale la momentul oportun, fara sa ajungem ca ele sa se cronicizeze.

Altfel spus, evaluarea sistemului craniosacral poate sa descopere frecvent probleme inainte ca acestea sa devina simptome.

Iubesc terapia craniosacrala pentru ca se bazeaza pe inteligenta extraordinara a corpului, care face apel la memoria stocata in celula corporala.

Mi se furnica pielea si de multe ori plang… cate tipuri de inteligente a pus Marele Creator in corpul nostru… si nu numai!

… si cand te gandesti ca totul este la indemana, doar sa ne uitam si sa vedem!

Astfel se produce vindecarea!

Iubesc terapia craniosacrala pentru ca merge la tinta – cautarea cauzei de baza… si asta se poate intampla din prima sedinta sau cine stie… dar se intampla! Intotdeauna am incredere!

Din practica terapeutica, am inteles, ca trauma, fie ea durere fizica sau/si emotionala, este o experienta traita, de aceea corpul nostru este cel care poarta, care contine experienta  – iar emotionalitatea intensa este transpusa in trup.

Pe de alta parte, tot in memoria somatica a corpului se regasesc si resursele de vindecare.

Am avut ocazia sa vad ca in corp raman dureri ascunse – memoria corporala –  ale unor „foste” afectiuni, traume declarate ca fiind ok din punct de vedere medical, insa corpul nu a ajuns la un echilibru al vindecarii si poate de aceea, atunci cand facem un masaj simplu, suntem atinsi si uneori ne doare… nu gasim explicatii si uitam… ca apoi sa facem diverse afectiuni fara sa ne explicam ce se intampla.

sursa : sfatulparintilor.ro

Posted 26 noiembrie 2014 by marianzidaru in SANATATE

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Natura umana.

Cunoasterea vietii sub toate formele ne da puterea de a trai bine in aceasta forma a ei .

literatura e efortul inepuizabil de a transforma viaţa în ceva real

The priest: Aren't you afraid of hell? J. Kerouac: No, no. I'm more concerned with heaven.

Derivată din D.

You know my name, not my story.

Blog on Wheels

POWERED BY PASSION

Murmur de soapte

Every Breath I Take...

Comunităţi de Prieteni: "Toţi pentru unul, unul pentru toţi"

Communities Of Friends - All For One & One For All

Laura Dobrescu

"Dragostea este ca un puzzle: greu de asamblat, dar minunat atunci cand toate piesele sunt asezate la locul potrivit." Steve Jobs

simis68's Blog

4 out of 5 dentists recommend this WordPress.com site

Daniellaladana's Blog

La o ceasca de cafea...

Edge of Humanity Magazine

An Independent Non-Discriminatory Platform With No Religious, Political, Financial, or Social Affiliations

Me,Karelia

Nici un „azi” nu este prea puțin, nici un „mâine” nu este prea mult!

Alexandru V. Dan

Proza . Fantasy . Poezie . Eseu

Poveștile Fabiolei

-the funny side of stories-

NOTE FALSE

soporific pentru pian şi pisică

Suflet in lumina!

This WordPress.com site is the bee's knees

lolandas

Cerul este ecranul universului nelimitat!

Reflections On Reality

Thoughts on Being Human and Living a Life of Passion, Joy, and Fun

Nina Docea

de Mădălina Rodocea

Tainele frumusetii !

Despre noi femeile!

tamara88rodica

This WordPress.com site is the bee's knees

învaţă-mă să simt

o felie de viaţă, trecută prin filtrul peniţei

jurnalpentruzileleploioase

"I am the architect of my own destruction"

MARANXA

Lyrik & Philosophie

Diana Mandache's Weblog

Royal History (since 2008)

vorbepe.wordpress.com

de la lume adunate si de mine comentate

E-Motion

de Andrei Stipiuc

Adrian Niculae - 100% jurnalism

Lovesc unde doare mai tare

Legionwriter

"...The light shines in the darkness, and the darkness can never extinguish it."

corinastancu

A topnotch WordPress.com site

La capatul curcubeului

La capatul fiecarui curcubeu ne asteapta o comoara...

Nimic nou sub soare

Toate-s vechi si noua toate/ce e rau si ce e bine/ tu te-ntreaba si socoate...

claudia

este o prăjitură dulce-acrișoară. (r)evolution keeps going...

Exist - Aici si Acum

Libertate , Sanatate , Bani , Iubire - Feminitate , Misiune Personala - Spiritualitate

Opus bay

Pobres putas cuando reina la Santa hipocresía.

Intre magie si vrajitorie

magie, teurgie, divinatii, potiuni, incantatii, tarot, magia cristalelor

Alexandru Chermeleu

Viziunea mea asupra omului nou este cea a rebelului in cautarea SINELUI, a fetei lui adevarate. Un om pregatit sa arunce toate mastile, toate caracterele prefabricate, toata ipocrizia, gata sa arate lumii cine este el cu adevarat. Si daca va fi iubit sau condamnat, respectat sau huiduit, incoronat sau crucificat, pentru el va fi acelasi lucru, fiindca A FI TU INSUTI este cea mare binecuvantare a EXISTENTEI. Un om adevarat, sincer, care cunoaste IUBIREA si COMPASIUNEA intelege ca oamenii sunt orbi, inconstienti cu spiritul adormit ~ OSHO (CARTEA DESPRE BARBATI)

Blog neinspirațional

...despre lupta cu morile de vânt

MariaBarbu Blog - IDEAL şi CREAŢIE

Despre Adevar si Realitate, despre Ideal si Creatie

Georgiana Iuliana Dinu (Pui mic)

Din suflet pentru suflet!

Krantzblog

Acasă la Gică Contra

%d blogeri au apreciat: