Iertam ca sa ne eliberam de sentimentele de furie.
Iertam pentru a transforma gandurile distructive in unele sanatoase , linistite.
Pe masura ce iertam ne comporta mai frumos, mai atent cu cel care ne-a ranit.
Iertarea il ajuta pe cel care a gresit sa constientizeze fapta sa si sa-si schimbe caracterul.
Indiferent de reactia celui pe care il iertam ,desavarsim un act moral si plin de bunatate fata de noi insine.Ne vom simti mai bine .
Iertarea este o alegere, de aceea esti liber sa faci sau sa nu faci acest lucru.Poate este prea dureros pentru tine sa ierti acum, dar te poti angaja din nou atunci cand esti pregatit.
Angajarea este cheia procesului iertarii.Iertarea trebuie abordata cu disponibilitate si nu cu dominare.Angajarea presupune lipsa razbunarii verbale.In procesul iertarii trebuie sa tii cont ca e nevoie sa intelegi persoana pornind de la povestea ei de viata.Daca te-ai decis sa ierti si te angajezi in acest proces urmatorul nivel este sa accepti durerea care o traiesti.
Decizia de a ierta este un excelent mod de a-ti deschide inima si mintea.Ofera-i celui pe care il ierti un cadou.De ce sa-i oferi un dar,doar tu esti care il ierti!? A darui ceva implica o emotie, sentimente transformate din partea ta , distrugi si puterea celui care te-a ranit.Cadoul nu trebuie sa fie neaparat un obiect, poate fi un timp din timpul tau pentru a face ceva pentru acea persoana,se poate sa permiti acelei persoane ceva din zona ta de exemplu daca ai un teren de sport sa ii dai voie sa joace tenis sau sa spui lucruri bune despre el altora,ii vei zambi cand il intalnesti, s.m.d.De retinut ca darul care il oferi este un act de generozitate catre el.
Actul iertarii iti va da posibilitatea sa descoperi ca te-ai transformat.Din aceasta suferinta poti intelege si poti gasi un sens pentru care ti-ai depasit propriile limite.Vei gasi o noua viziune asupra vietii, a lumii in general.Iti vei revizui conceptiile despre furie si devii mai puternic si mai liber.
E nevoie sa recunoastem ca ura naste ura…iubirea este singura forta capabila sa transforme un dusman intr-un prieten.Iubirea creeaza si construieste!
CERE-TI IERTARE
De aceea, nu trebuie decat sa constientizezi problema pe care o resimti la nivel fizic, emotional, mental si apoi sa incepi sa iti purifici gandirea care a atras-o, printr-un proces de iertare. “Te rog, iarta-ma ca te-am facut prizonierul gandurilor mele “. Ceea ce poate face constientul este sa regrete si sa ceara iertare. Restul este treaba subconstientului, el este armonizatorul, vindecatorul. Suntem prizonierii propriei minti si nu putem evada folosindu-ne tocmai de minte – temnicerul insusi.Cum te poti ajuta in viata de zi cu zi?
Acest proces poate fi folosit in cele mai diverse situatii: cand suntem bolnavi, cand cineva apropiat este bolnav, cand ne confruntam cu probleme profesionale, financiare, sentimentale etc.
Daca problema tine de sanatate, atunci putem spune corpului: “Imi pare rau ca ti-am facut rau prin gandurile mele negative. Te rog, iarta-ma.” Si repetam acest lucru cu sinceritate, pana problema dispare.
Este esential ca trairea sa fie autentica, iar cererea de iertare sa fie pe deplin sincera. Consecinta imediata este un sentiment de iubire, iar dr. Len si Morrnah Simeona declara ca acesta este un semnal ca vindecarea a inceput.
Subconstientul este receptiv tocmai la limbajul de copil, ignorand formularile savante. Interesant este ca psihanaliza a ajuns la o concluzie asemanatoare: interpretarile pretentioase, destepte, intelectualizate nu ajung la pacienti. Accesul la miracol, si implicit, la subconstient nu este posibil, decat atunci cand reincepem sa privim lumea prin ochii unui copil.
E vorba despre redescoperirea inocentei, nu despre cultivarea infantilitatii. Problema adultilor este ca si-au pierdut inocenta, dar si-au accentuat infantilitatea prin evitarea sistematica a asumarii responsabilitatii. Reinstaurand inocenta – starea in care nu judecam, nu punem etichete, nu suntem obsedati de castigul personal – viata noastra se poate schimba radical: renuntam la a ne complica viata inutil si ne redobandim bucuria de a trai, devenim mai creativi, ne adaptam mai suplu si mai eficient schimbarilor; iar calitatea relatiilor noastre se imbunatateste semnificativ.
Lasă un răspuns