INTROVERTITII SI SPIRITUALITATEA   1 comment


De ce introvertitii au tendinta de a fi mai mult preocupati de aspectul spiritual al existentei in comparatie cu celelalte persoane?

Societatea este cea care ne dicteaza sa urmam anumite imagini proiectate de catre mass-media, asa ca apare intrebarea: de ce introvertitii au tendinta de a se revolta impotriva acestor steriotipuri?

Introvertitii au tendinta de a cauta in interiorul lor raspunsurile si evita nevoia de aprobare sociala. De multe ori, extrovertitii ii vor privi pe acestia ca fiind antisociali, blocati in mintea lor sau chiar singuratici. Dar, chiar si cu aceste etichete atribuite felului lor de a fi, introvertitii isi vor mentine aceeasi atitudine si vor privi cu dispret modul in care sunt priviti de ceilalti.

In cazul in care esti introvertit, atunci confortul complet il poti descoperi in singuratatea propriei tale persoane de cele mai multe ori. Te vei gasi de foarte multe ori cufundat in gandire profunda si in contemplare. Nevoia de a fi aprobabt de catre societatea in care traiesti este mult mai mica in comparatie cu nevoia extrovertitilor pentru ca iti dai seama ca toate raspunsurile apar din bogatia universului tau interior.

Cu toate ca iti face placere sa participi la evenimentele sociale, sa te bucuri pur si simplu de lumea din jurul tau, eviti sa fii in centrul atentiei cu orice pret. La un nivel metafizic, introveritii realizeaza ca toate fiintele de pe Pamant sunt conectate, iar acestia nu au simt nevoia de aprobare exterioara si atentia care este adesea cautata de extrovertiti.

Aproximativ 75% dintre oameni sunt extrovertiti, ceea ce face din introvertiti o minoritate, dar avantajul acestor persoane se afla in taria cu care aleg sa nu cedeze in fata presiunii sociale. Cu alte cuvinte, acestia nu se vor conforma.

Cu toate ca unii introvertiti sunt timizi, exista o mare diferenta intre timitidate si a fi introveritit. Timiditatea este o fateta a anxietatii sociale si a temerilor de respingere, in timp ce introversiunea este privita ca fiind abilitatea de a functiona in societate fara nevoia de o interactiune completa cu aceasta. De exemplu, in cazul in care un introvertit merge la o petrecere, acesta poate face conversatie cu cei din jurul lui, dar de cele mai multe ori alege sa nu o faca.

De asemenea, introvertii pot avea cateva dintre caracteristicile extrovertitilor. Foarte multi dintre acestia vor alege locul si momentul in care sa le exteriorizeze, precum asteparea la coada unui magazin alimentar. In aceasta situatie, conversatia este limitata si nu exista niciun angajament pe termen lung pentru a continua conversatia, permitandu-i introvertitului sa fie implicat in interactiunea sociala fara sa fie fortat sa o faca. In cateva minute, introvetiti isi regasesc iar linistea de a fi observatori tacuti.

In siguratatea propriei lor persoane, acestia isi gasesc timpul necesar pentru a reflecta profund asupra vietii. El  va avea un mic grup de prieteni apropiati in jurul carora se va simti confortabil sa fie el insusi.

Extrovertitii se vor simti inconfortabil atunci cand va exista o mica pauza in conversatie, in timp ce introvertitii inteleg ca, uneori, cuvintele nu trebuie rostite pentru a aprecia compania persoanei alaturi de care te afli. O imbratisare si un zambet vorbesc mai mult decat 1000 de cuvinte pentru un introvertit.

Adesea, introvertitii vor fi amuzati de extrovertiti si le vor observa obiceiurile comportamentale. De asemenea, un introvertit va avea tendinta sa se afle in exteriorul unui grup, mentinandu-si privirea asupra universului sau interior.

Acestia prefera sa vizioneze, sa asculte, sa respecte si sa nu vorbeasca mai mult decat este necesar. Cu toate acestea, atunci cand se afla in preajma persoanelor pe care le simt apropiat de sufletul lor, acestia vor discuta foarte deschis despre lucrurile care-i pasioneaza cu adevarat.

Foarte multe persoane din domeniul spiritualitatii si metafizicii sunt introvertiti. Acestia au tendinta de a-si folosi mai mult partea dreapta a creierului lor si de foarte multe ori au o fire artistica sau inclinata catre muzica. De asemenea, acestia pot fi poeti sau filosofi si pot vedea dincolo de iluzia societatii in care traiesc.

Introvertitii vor pune sub semnul intrebari “adevarul” pe care ni l-a spus societatea si spre deosebire de un om de stiinta, acestia nu au nevoie de date empirice pentru a-si mentine fermitatea propriilor lor convingeri.  Acestia vor folosi discenamantul intr-o masura mult mai mare in toate aspectele vietii lor, deoarece acestia pun in balanta convigerile exterioare si raspunsurile venite din interiorul lor destul de des.

De asemenea, introvertitii sunt persoane care dispun de o capacitate de empatie extraordinara. Sensibilitatea lor fata de modul in care se simt celelalte persoane, pare sa fie sporita, spre deosebire de cea a extrovertitilor, acestia din urma fiind mult mai preocupati de modul in care sunt perceputi de catre cei din jurul lor.

De cealalta parte, extrovertitii se pot afla, de asemenea, intr-o conexiune profunda cu latura lor spirituala, dar acestia o vor afisa mult deschis in comparatie cu introvertitii. Acestia abordeaza cu usurinta subietele spirituale si metafizice cu cei din jurul lor, in timp ce introvertitii vor alege cu mare bagare de seama persoana cu care isi vor impartasi cate ceva din lumea lor interioara profunda.

1 responses to “INTROVERTITII SI SPIRITUALITATEA

Subscribe to comments with RSS.

  1. Pingback: INTROVERTITII SI SPIRITUALITATEA | EARTH CHANGE MZ | radupopescublog

Lasă un comentariu

Natura umana.

Cunoasterea vietii sub toate formele ne da puterea de a trai bine in aceasta forma a ei .

literatura e efortul inepuizabil de a transforma viaţa în ceva real

The priest: Aren't you afraid of hell? J. Kerouac: No, no. I'm more concerned with heaven.

Derivată din D.

You know my name, not my story.

Blog on Wheels

POWERED BY PASSION

Murmur de soapte

Every Breath I Take...

Comunităţi de Prieteni: "Toţi pentru unul, unul pentru toţi"

Communities Of Friends - All For One & One For All

Laura Dobrescu

"Dragostea este ca un puzzle: greu de asamblat, dar minunat atunci cand toate piesele sunt asezate la locul potrivit." Steve Jobs

simis68's Blog

4 out of 5 dentists recommend this WordPress.com site

Daniellaladana's Blog

La o ceasca de cafea...

Edge of Humanity Magazine

An Independent Nondiscriminatory Platform With No Religious, Political, Financial, or Social Affiliations - FOUNDED 2014

Me,Karelia

Nici un „azi” nu este prea puțin, nici un „mâine” nu este prea mult!

Alexandru V. Dan

Proza . Fantasy . Poezie . Eseu

Poveștile Fabiolei

-the funny side of stories-

NOTE FALSE

soporific pentru pian şi pisică

Suflet in lumina!

This WordPress.com site is the bee's knees

lolandas

Cerul este ecranul universului nelimitat!

Reflections On Reality

Thoughts on Being Human and Living a Life of Passion, Joy, and Fun

Nina Docea

de Mădălina Rodocea

Tainele frumusetii !

Despre noi femeile!

tamara88rodica

This WordPress.com site is the bee's knees

învaţă-mă să simt

o felie de viaţă, trecută prin filtrul peniţei

jurnalpentruzileleploioase

"I am the architect of my own destruction"

MARANXA

Lyrik & Philosophie

Diana Mandache's Weblog

Royal History (since 2008)

vorbepe.wordpress.com

de la lume adunate si de mine comentate

E-Motion

de Andrei Stipiuc

Adrian Niculae - 100% jurnalism

Lovesc unde doare mai tare

Legionwriter

"...The light shines in the darkness, and the darkness can never extinguish it."

corinastancu

A topnotch WordPress.com site

La capatul curcubeului

La capatul fiecarui curcubeu ne asteapta o comoara...

Nimic nou sub soare

Toate-s vechi si noua toate/ce e rau si ce e bine/ tu te-ntreaba si socoate...

claudia

este o prăjitură dulce-acrișoară. (r)evolution keeps going...

Exist - Aici si Acum

Libertate , Sanatate , Bani , Iubire - Feminitate , Misiune Personala - Spiritualitate

Opus bay

Pobres putas cuando reina la Santa hipocresía.

Intre magie si vrajitorie

magie, teurgie, divinatii, potiuni, incantatii, tarot, magia cristalelor

Alexandru Chermeleu

Viziunea mea asupra omului nou este cea a rebelului in cautarea SINELUI, a fetei lui adevarate. Un om pregatit sa arunce toate mastile, toate caracterele prefabricate, toata ipocrizia, gata sa arate lumii cine este el cu adevarat. Si daca va fi iubit sau condamnat, respectat sau huiduit, incoronat sau crucificat, pentru el va fi acelasi lucru, fiindca A FI TU INSUTI este cea mare binecuvantare a EXISTENTEI. Un om adevarat, sincer, care cunoaste IUBIREA si COMPASIUNEA intelege ca oamenii sunt orbi, inconstienti cu spiritul adormit ~ OSHO (CARTEA DESPRE BARBATI)

Blog neinspirațional

...despre lupta cu morile de vânt

MariaBarbu Blog - IDEAL şi CREAŢIE

Despre Adevar si Realitate, despre Ideal si Creatie

Georgiana Iuliana Dinu (Pui mic)

Din suflet pentru suflet!

Krantzblog

Acasă la Gică Contra