ADEVARUL PERSONAL – FRECVENTA UNICA A FIECARUIA   Leave a comment


Imagine

 

 

Intr-o lume la care privim printr-o perspectiva clar deformata si intr-un Univers de o extraordinara complexitate compus din impletirea frecventlor unice ale fiecaruia, atingerea Adevarului Suprem, oricare al fi acela, ramane o tinta extrem de indepartata. Dar tocmai aceasta este frumusetea Creatiei, misterul care ne acompaniaza pasii mentinandu-ne treaza fascinatia in fata colosului Existentei.

Cu toate acestea, in curgerea vietilor noastre in lumea manifesta, putem atinge un tip de Adevar si acela este Adevarul personal. Adevarul personal este al fiecaruia dintre noi, este diferit de la Om la Om si totusi, pentru fiecare dintre noi, continua sa reprezinte un Adevar menit sa inlature din perceptia noastra valul de confuzie ce ne tine departe de ceea ce Suntem. Nu putem sti cu certitudine ceea ce Este, dar putem afla ceea ce Suntem: frumos, nu? Infinite particule de Adevar ce curg in misterul Creatiei Divine impletindu-si lumina si culorile, compunand un tablou halucinant de complex si de fabulos.

Aflarea adevarului personal reprezinta o Calatorie importanta dar si anevoioasa, de cele mai multe ori, pentru ca necesita inlaturarea a cat mai multor filtre de conditionari si reapropierea de propria esenta, sinceritate, autenticitate si profunzime. Totusi, ramane o Calatorie frumoasa. Apropierea de Adevarul personal necesita o capacitate de renuntare la atasamente inutile fata de locuri, obiecte si concepte de viata acumulate pe parcursul anilor de experienta, necesita o filtrare a componentelor propriei realitati precum si curaj, deschidere spre nou, capacitate de imbinare a simtului de observatie cognitiv-mental cu ascultarea si increderea in propria intuitie, capabila sa ne releve vocea profunzimilor sufletului nostru, vocea Centrului Fiintei.

Cu cat te apropii mai mult de centrul propriului Adevar, cu atat te simti mai implinit. Atentie, nu spun mai fericit: ci mai implinit, iar implinirea aduce cu sine mai degraba un sentiment de pace interioara, de liniste si echilibru. Fericirea este trecatoare. Ea are o linie ascendenta si un punct culminant dupa care intra pe o panta descendenta. Astazi este maine nu este. Echilibrul, in schimb, poate deveni permanent si linistea de asemenea. Cand iti recapeti echilibrul si pacea interioara curgi prin viata cu naturalete, intri in starea de fulg, te topesti, te transformi, cazi, zbori, zbori si apoi cazi din nou, dar intotdeauna in cadrul unui firesc care te face sa treci prin viata asa cum ar fi normal, si anume sa privesti si sa traiesti aceasta existenta a ta in lumea manifesta ca pe o serie de experiente de natura diferita, din care acumulezi cunoastere, o cunoastere care iti construieste propria intelepciune unica ajutandu-te sa pasesti pe calea evolutiei.

De aceea este important sa incepem sa ne curatam filtrele prin care privim realitatea si dupa curatirea atenta a acestora, atunci cand devenim capabili sa capatam o anumita detasare si obiectivitate, sa incepem sa cernem informatia primita din diverse surse, prin propria sita. Fiecare dintre noi este unic si este normal si firesc sa priveasca realitatea dintr-un punct de vedere unic. Aceasta unicitate a perspectivei nu se refera la aspectul grosier al realitatii, pentru ca atunci cand privim la un copac, cu totii (sau aproape cu totii), vedem… un copac. Diferenta consta in nuante, in amanunte fine, subtile care imbogatesc, in cele din urma Adevarul Suprem. Este important si chiar esential, deci, sa invatam sa nu mai luam nici un fel de informatie de-a gata. Este important sa incepem sa experimentam cat mai mult cu putinta pe cont propriu (cerand ghidaj atunci cand simtim nevoia, dar nu cerand ca cineva sa ne traseze intreaga harta), sa ne intrebam, sa emitem opinii si pareri, mentinand vie constiinta faptului ca maine s-ar putea ca aceste opinii sa se schimbe, nu pentru ca ele sunt gresite ci pur si simplu pentru ca experimentand si traind mai mult si mai in profunzime, perceptia noastra devine mai nuantata si viziunea noastra se extinde odata cu extinderea constiintei.

Principala cale catre Adevarul personal este Autocunoasterea. De altfel, avem la indemana chiar in acest moment o serie de nenumarate instrumente cu care sa incepem sa parcurgem acest Drum catre noi insine. Avem o minte care poate gestiona informatia si avem o intuitie pe care o putem dezvolta pentru a percepe nuante non-vizibile sau aspecte ale partii noastre din subtil. Putem medita, putem citi, putem rationa, ne putem observa cat mai des cu putinta. Important este sa traim cat mai mult cu putinta cu atentia treaza catre ceea ce Suntem, catre cum Suntem, catre cum Facem ceea ce facem si, de asemenea, sa trecem orice informatie, de orice natura, de la oricine ar veni aceasta, prin filtrul personal.

Atunci cand luam asazise Adevaruri de-a gata, stirbim Creatia de propria contributie constienta la aceasta armonie de particule infinite. Si de multe ori facem acest lucru, fie din teama, fie din lenea de a sonda profunzimile, fie din neincredere in propriile forte. Dar retine: propria ta vibratie unica este  importanta in ansamblul Creatiei Divine si atunci, exprimarea si trairea autentica, in conformitate cu centrul propriei tale fiinte este una dintre misiunile tale asumate din aceasta viata in acest Univers manifest.

Totusi, in virtutea notiunii de echilibru, nici una dintre extreme nu este constructiva. Refuzul de a primi informatii din exterior precum si cel de a lua aceasta informatie in considerare ne aduce un minus clar, asa cum si repetitia exclusiva si nefiltrata a celor ce ni se transmit dinafara este la fel de limitatoare, mentinandu-ne la periferia propriei noastre fiinte.

OSHO, de pilda, ne invita sa ne descotorosim de orice informatie care vine din exterior si sa ne lasam sa fim pur si simplu ceea ce Suntem. Nu consider aceasta ca fiind o viziune echilibrata, dar a fost nevoie, totusi, pentru multi, de un OSHO, care prin indemnul la o atitudine extrema, sa ne scoata din extrema cealalta, cea a starii de „fiinta care repeta”. Odata iesit, insa, din aceasta stare, este bine sa revii la o atitudine echilibrata in care poti deveni un burete ce absoarbe informatia de oriunde ar veni aceasta dar care, in acelati timp, isi activeaza propriul filtru interior si invata sa o cearna prin mintea si simtirea proprie chiar si cu riscul de a ajunge la observatii si concluzii gresite. Defapt nu exista concluzii gresite ci doar trunchiate, iar intregirea acestora va veni de la sine, odata cu dezvoltarea capacitatii de utilizare a propriilor instrumente minte-simtire-intuitie. Atunci vei putea sa incepi sa te numesti un observator intelept, intelepciunea aceasta fiind ceva care vine din centrul fiintei tale si nu din surse exterioare incompatibile de cele mai multe ori cu Universul tau interior. Atunci poti sa spui ca incepi cu adevarat sa FII.

sursa : harmonygroup.ro

 

Imagine

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Natura umana.

Cunoasterea vietii sub toate formele ne da puterea de a trai bine in aceasta forma a ei .

literatura e efortul inepuizabil de a transforma viaţa în ceva real

The priest: Aren't you afraid of hell? J. Kerouac: No, no. I'm more concerned with heaven.

Derivată din D.

You know my name, not my story.

Blog on Wheels

POWERED BY PASSION

Murmur de soapte

Every Breath I Take...

Comunităţi de Prieteni: "Toţi pentru unul, unul pentru toţi"

Communities Of Friends - All For One & One For All

Laura Dobrescu

"Dragostea este ca un puzzle: greu de asamblat, dar minunat atunci cand toate piesele sunt asezate la locul potrivit." Steve Jobs

simis68's Blog

4 out of 5 dentists recommend this WordPress.com site

Daniellaladana's Blog

La o ceasca de cafea...

Edge of Humanity Magazine

An Independent Non-Discriminatory Platform With No Religious, Political, Financial, or Social Affiliations

Me,Karelia

Nici un „azi” nu este prea puțin, nici un „mâine” nu este prea mult!

Alexandru V. Dan

Proza . Fantasy . Poezie . Eseu

Poveștile Fabiolei

-the funny side of stories-

NOTE FALSE

soporific pentru pian şi pisică

Suflet in lumina!

This WordPress.com site is the bee's knees

lolandas

Cerul este ecranul universului nelimitat!

Reflections On Reality

Thoughts on Being Human and Living a Life of Passion, Joy, and Fun

Nina Docea

de Mădălina Rodocea

Tainele frumusetii !

Despre noi femeile!

tamara88rodica

This WordPress.com site is the bee's knees

învaţă-mă să simt

o felie de viaţă, trecută prin filtrul peniţei

jurnalpentruzileleploioase

"I am the architect of my own destruction"

MARANXA

Lyrik & Philosophie

Diana Mandache's Weblog

Royal History (since 2008)

vorbepe.wordpress.com

de la lume adunate si de mine comentate

E-Motion

de Andrei Stipiuc

Adrian Niculae - 100% jurnalism

Lovesc unde doare mai tare

Legionwriter

"...The light shines in the darkness, and the darkness can never extinguish it."

corinastancu

A topnotch WordPress.com site

La capatul curcubeului

La capatul fiecarui curcubeu ne asteapta o comoara...

Nimic nou sub soare

Toate-s vechi si noua toate/ce e rau si ce e bine/ tu te-ntreaba si socoate...

claudia

este o prăjitură dulce-acrișoară. (r)evolution keeps going...

Exist - Aici si Acum

Libertate , Sanatate , Bani , Iubire - Feminitate , Misiune Personala - Spiritualitate

Opus bay

Pobres putas cuando reina la Santa hipocresía.

Intre magie si vrajitorie

magie, teurgie, divinatii, potiuni, incantatii, tarot, magia cristalelor

Alexandru Chermeleu

Viziunea mea asupra omului nou este cea a rebelului in cautarea SINELUI, a fetei lui adevarate. Un om pregatit sa arunce toate mastile, toate caracterele prefabricate, toata ipocrizia, gata sa arate lumii cine este el cu adevarat. Si daca va fi iubit sau condamnat, respectat sau huiduit, incoronat sau crucificat, pentru el va fi acelasi lucru, fiindca A FI TU INSUTI este cea mare binecuvantare a EXISTENTEI. Un om adevarat, sincer, care cunoaste IUBIREA si COMPASIUNEA intelege ca oamenii sunt orbi, inconstienti cu spiritul adormit ~ OSHO (CARTEA DESPRE BARBATI)

Blog neinspirațional

...despre lupta cu morile de vânt

MariaBarbu Blog - IDEAL şi CREAŢIE

Despre Adevar si Realitate, despre Ideal si Creatie

Georgiana Iuliana Dinu (Pui mic)

Din suflet pentru suflet!

Krantzblog

Acasă la Gică Contra

%d blogeri au apreciat: